Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αύξηση 8% στην παραγωγή κρασιού της Πορτογαλίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑύξηση 8% στην παραγωγή κρασιού της Πορτογαλίας
spot_img

Την πρώτη θέση στις αυξήσεις παραγωγής κρασιού κατέχουν οι Αζόρες, με αύξηση των όγκων κατά 165%.

Tα 7,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα αναμένεται να φτάσει η παραγωγή κρασιού της Πορτογαλίας για την περίοδο 2023-2024, σημειώνοντας αύξηση 8% από έτος σε έτος.

Σύμφωνα με στοιχεία, που βασίζονται στις προβλέψεις του ινστιτούτου κρασιού, Instituto da Vinha e do Vinho (IVV), της Πορτογαλίας, αναμένεται ανάπτυξη σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές της Πορτογαλίας, ιδίως στην περιοχή της κοιλάδας Douro, με εκτιμώμενη αύξηση όγκου 10%, σε 1,6 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Στην ίδια κλίμακα αναμένεται να κινηθεί και η παραγωγή στις σημαντικές αμπελοοινικές περιοχές της Λισαβόνας (έως 1,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα), του Tejo και του Setubal.

Η περιοχή με τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποσοστιαία αύξηση είναι οι Αζόρες, στις οποίες αναμένεται να αυξηθούν οι όγκοι κατά 165%, αλλά αφορά σε χαμηλότερες ποσότητες στα 12.000 εκατόλιτρα.

Αντικατοπτρίζοντας την ανάπτυξη του πορτογαλικού κρασιού, οι εξαγωγές για το πρώτο εξάμηνο του φετινού έτους έφτασαν τα 447,6 εκατ. ευρώ σε αξία, τα 158,3 εκατ. λίτρα σε όγκο, ενώ το μέσο κρασί πωλήθηκε με μέση τιμή 2,83 ευρώ ανά λίτρο, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης ViniPortugal. Πρόκειται για αύξηση 3,4 εκατ. λίτρα σε όγκο σε ετήσια βάση, 16,8 εκατ. ευρώ σε όρους αξίας και 0,05 ευρώ στη μέση τιμή ανά λίτρο.

Αν και η ανάπτυξη στα κρασιά της Πορτογαλίας ξεπερνά κάθε προσδοκώμενο, ο πρόεδρος της ViniPortugal, Frederico Falcão, αποδίδει την ανάπτυξη στην αύξηση της διαθέσιμης πρώτης ύλης και την ομαλοποίηση των εξωτερικών αγορών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής και οι παραπλανητικές ετικέτες τροφίμων

Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία – 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας

Τα θύματα έφαγαν βραστό κρέας και γλυκά σε πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.

Έχετε φριτέζα αέρα; Νέα μελέτη λέει ότι είναι χειρότερη από το τηγάνι!

Εκπομπές σωματιδίων και πτητικές οργανικές ενώσεις που παράγονται από οικιακή φριτέζα αέρα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα