Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση κουτιού πίτσας – Κίνδυνος για συμπτώματα μέθης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση κουτιού πίτσας – Κίνδυνος για συμπτώματα μέθης
spot_img

Οι Γαλλικές αρχές ανακάλεσαν κουτιά πίτσας που χρησιμοποιούνται από πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

O ιστότοπος ειδοποιήσεων για επικίνδυνα προϊόντα του Υπουργείου υγείας της Γαλλίας, ενημέρωσε για την ανάκληση επικίνδυνων κουτιών για πίτσες. Πρόκειται και κουτί από χαρτόνι μάρκας HOT PIPING που πωλείται σε καταστήματα, σε συσκευασία 100 τεμαχίων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον νόμο για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και είναι επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών καθώς μπορεί να προκαλέσει μέθη.

Υπενθυμίζεται ότι και στην αρχή του χρόνου οι Γαλλικές αρχές μετά από επίσημο έλεγχο στην αγορά και εργαστηριακές αναλύσεις εντόπισαν μετανάστευση μολύβδου, φθαλικών ενώσεων και φωτοεκκινητών από κουτιά πίτσας στην πίτσα. Η Γαλλία ενημέρωσε για το θέμα την Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF καθώς τα συγκεκριμένα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα είναι ιταλικής προέλευσης. Τα αναλυτικά αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών έδειξαν την μετανάστευση μολύβδου 0,55 mg/kg – ppm, φθαλικών ενώσεων 2,4 mg/kg – ppm Μετανάστευση 1-υδροξυ-κυκλοεξυλ φαινυλ κετόνης 0,08 mg/kg – ppm και Μετανάστευση DEHP – δι(2-αιθυλεξυλ) φθαλικού εστέρα 4,47 mg/kg – ppm.

 Μελέτη που έγινε το 2020 σε κουτιά πίτσας στην Ιταλία έδειξε διαφορετικές πηγές μόλυνσης, με σημαντικότερη την παράνομη χρήση ανακυκλωμένων ινών στο 32 % των συνολικών δειγμάτων, ακολουθεί η μόλυνση της συσκευασίας πίτσας με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων MOSH και MOAH, ενώ μία τρίτη πηγή μόλυνσης (15 % των δειγμάτων) σχετιζόταν με τη χρήση μελάνης εκτύπωσης που περιέχει αλκυλοβενζόλια. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο