Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έλλειψη ζάχαρης: Οι Ευρωπαϊκές Βιομηχανίες ζαχαροπλαστικής καλούν την ΕΕ να συνεργαστεί με την MERCOSUR

ΑρχικήΝέαΈλλειψη ζάχαρης: Οι Ευρωπαϊκές Βιομηχανίες ζαχαροπλαστικής καλούν την ΕΕ να συνεργαστεί με την MERCOSUR
spot_img

Η Mercosur αποτελεί «παράθυρο ευκαιρίας» για την ΕΕ ώστε να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε ζάχαρη, υποστηρίζουν CIUS και CAOBISCO.

Η CIUS, (Ευρωπαϊκή Ένωση Χρηστών Ζάχαρης για τις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών) και η CAOBISCO (Ένωση Βιομηχανιών Σοκολάτας, Μπισκότων και Ζαχαροπλαστικής της ΕΕ), ενθαρρύνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνάψει και να επικυρώσει το συντομότερο δυνατό τη συμφωνηθείσα ΣΕΣ με τη Mercosur.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Ενώσεις καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αυξήσει την πρόσβαση στην αγορά για ακατέργαστη και λευκή ζάχαρη από τις χώρες MERCOSUR και επέκταση του προγραμματισμένου TRQ. Οι εισαγωγές λευκής ζάχαρης επαρκούς ποιότητας και τήρησης των κανόνων προέλευσης, θα πρέπει να διευκολυνθούν, ώστε να παρέχεται πρόσβαση στη ζάχαρη για τους χρήστες του τομέα τροφίμων και ποτών σε περίπτωση ελλειμματικής κατάστασης στην αγορά ζάχαρης της ΕΕ.

Η Mercosur είναι ένα εμπορικό μπλοκ της Νότιας Αμερικής με πλήρη μέλη την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Παραγουάη και την Ουρουγουάη. Συνδεδεμένες χώρες είναι Βολιβία, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γουιάνα, Περού και Σουρινάμ.

Η Συμφωνία της ΕΕ με τη Mercosur θα επιτρέψει σε 180.000 τόνους ακατέργαστης ζάχαρης της Νότιας Αμερικής να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ.

Η CIUS και η CAOBISCO ζητούν από την ΕΕ να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την προμήθεια ζάχαρης στους ευρωπαίους χρήστες ζάχαρης , καθώς το τρέχον πλαίσιο και οι υπάρχουσες οδοί πρόσβασης δεν επαρκούν. Είναι θεμελιώδες για τον κλάδο, να έχει πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές αφορολόγητων σακχάρων για να διασφαλιστεί η συνεχής παραγωγή προϊόντων που περιέχουν ζάχαρη υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Ευρώπη και να παραμείνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να διασφαλιστεί ο βιώσιμος εφοδιασμός των εταιρειών που χρησιμοποιούν ζάχαρη στην Ευρώπη, εκ τον οποίων το 99% είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αποφευχθούν απώλειες θέσεων εργασίας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο