Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο, ένα Macallan 97 ετών σε δημοπρασία

ΑρχικήΟικιακάLIFEΤο πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο, ένα Macallan 97 ετών σε δημοπρασία
spot_img

Εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατ. λιρών.

Η Άβα Γκάρντνερ(Ava Gardner), ο Μαρκ Τουέιν(Mark Twain) και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ (Winston Churchill) εκτιμούσαν την αξία ενός καλού ουίσκι. Ομως σήμερα ίσως να διαφωνούσαν στο άκουσμα της εκτίμησης ενός ουίσκι Macallan 97 ετών το οποίο θα δημοπρατηθεί από το οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου και εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατ. λιρών, κάτι που σημαίνει ότι ένα μόνο σφηνάκι των 25 ml θα αξίζει μεταξύ 25.000 και 40.000 λιρών.

Το Adami του 1926 είναι το παλαιότερο Macallan που έχει παραχθεί ποτέ, εμφιαλωμένο μετά από ωρίμανση σε βαρέλια σέρι για έξι δεκαετίες. Μόλις 40 μπουκάλια παρασκευάστηκαν το 1986, αλλά δεν διατέθηκαν στην αγορά. Αντίθετα προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες του Macallan ενώ κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο σε δημοπρασία σημειώνεται ρεκόρ.

«Το Macallan του 1926 είναι το μοναδικό ουίσκι που κάθε δημοπράτης θέλει να πουλήσει και κάθε συλλέκτης να αποκτήσει», δήλωσε ο Τζόνι Φάουλ(Jonny Fowle), επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s. «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα φέρω ένα μπουκάλι σε δημοπρασία του Sotheby’s για πρώτη φορά από τότε που σημειώσαμε το ρεκόρ για αυτή τη κατηγορία πριν από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Guardian αυτό το σπάνιο μπουκάλι ουίσκι είναι απίθανο να ανοιχτεί για κατανάλωση. Από τα 40 πολύτιμα μπουκάλια ένα μόνο έχει ανοιχτεί, ένα αγνοείται και ένα πιστεύεται ότι καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του ιαπωνικού σεισμού του 2011.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα