Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι διανομείς της efood κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις  τους – Ζητούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΑρχικήΝέαΟι διανομείς της efood κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις  τους - Ζητούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
spot_img

24ωρη απεργία στις 4 Νοεμβρίου.

Το σωματείο εργαζομένων της efood Π. Αττικής ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφίσα για την επερχόμενη 24ωρη απεργία το Σάββατο 4/11 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Στην απεργία συμμετέχουν και τα σωματεία από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά.

- Advertisement -

Προηγήθηκε συνεδρίαση στις 18/10 όλων των ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων της e-food, όπου αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ). «Το σωματείο μας μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τις γενικές μας συνελεύσεις έχει ξεκινήσει τον αγώνα για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στην efood. Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους διανομείς δικύκλου -είτε είναι μισθωτοί είτε ψευδώς αυτοαπασχολούμενοι freelancer- και όλους όσους εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

Οι εργαζόμενοι που ήδη πραγματοποίησαν στάση εργασίας την Δευτέρα 23/10, καταγγέλλουν ότι ουδέποτε έλαβαν απάντηση στην πρόταση τους από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Επίσης καταγγέλλουν πως η EFOOD προχώρησε σε αλλαγές στο τρόπο υπολογισμού της αμοιβής ανά παραγγελία προσαρμόζοντας το εισόδημα των διανομέων ανάλογα τους παράγοντες που της εξασφαλίζουν τα κέρδη της και αυτό, δείχνει και τις προθέσεις της σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, να κατοχυρωθεί 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής), Μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέππνται καθώς και ουσιαστικές αυξήσεις στους εργαζόμενους στα γραφεία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Είναι προτιμότερο να φάτε ένα πακέτο πατατάκια ή να πιείτε δύο ποτήρια κρασί; – Ο Ν. Ζορζοβίλης απαντά

Ο Νίκος Ζορζοβίλης, BSc Dietetics – MSc Sport Nutrition, απαντά στο τι είναι καλύτερο για την υγεία και τα κιλά μας: ένα πακέτο πατατάκια ή δύο ποτηράκια κρασί;

LIDL It: Εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνου αρσενικού σε ρύζι – Η απάντηση της αλυσίδας

Έρευνα Ιταλικής Οργάνωσης προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών για την παρουσία αρσενικού και καδμίου, σε 12 προϊόντα ρυζιού Arborio
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα