Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
19.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε άνοδο το γάλα καμήλας

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΣε άνοδο το γάλα καμήλας
spot_img

Αυξανόμενη η ζήτηση γάλακτος καμήλας καθώς δεν περιέχει λακτόζη και είναι ιδανική λύση για όσους έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Το 2021 Η ΕΕ έδωσε την συναίνεσή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να εισάγουν γάλα καμήλας σε χώρες εντός της Ένωσης. Από τότε η ζήτηση για το γάλα καμήλας αυξάνεται στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο καθώς δεν περιέχει λακτόζη και επιπλέον έχει υψηλότερες συγκεντρώσεις χαλκού, μαγνησίου, σιδήρου, νατρίου καλίου και βιταμινών Α και C από το αγελαδινό, συνεπώς θεωρείται πιο θρεπτικό. Επίσης έχει λιγότερα λιπαρά και χοληστερόλη, περισσότερες πρωτεΐνες και είναι ιδανική εναλλακτική για όσους έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς Fact.MR.

- Advertisement -

Η ίδια έκθεση αναφέρει πως οι παγκόσμιες πωλήσεις προϊόντων γάλακτος καμήλας αποτιμώνται επί του παρόντος σε 1,34 δις δολάρια και αναμένεται να αυξηθούν με Garg 4,1% έως το 2032 οπότε η παγκόσμια αγορά γάλακτος καμήλας θα φτάσει σε αγοραία αποτίμηση 2,02 δις δολάρια.

Εκτός από την ραγδαία αύξηση στη ζήτηση γάλακτος καμήλας, αυξάνεται και η ζήτηση προϊόντων διατροφής που περιέχουν γάλα καμήλας όπως παγωτό, γιαούρτι, γάλα με γεύσεις ακόμη και βρεφικό γάλα από γάλα καμήλας. Το γάλα καμήλας χρησιμοποιείται ευρέως και σε συμπληρώματα διατροφής καθώς βελτιώσνει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Βέβαια, λογω του υψηλού κόστους παραγωγής το γάλα καμήλας και τα προϊόντα που έχουν γάλα καμήλας είναι πολύ πιο ακριβά από το αγελαδινό. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, 480 γραμμάρια γάλακτος καμήλας σε σκόνη πωλούνται προς 95,95 δολάρια!

Στην 86η ΔΕΘ του 2022 είχε λάβει μέρος η Al Ain Farms των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία διαθέτει 3.000 καμήλες μόνο για την παραγωγή του γάλακτος και με παρουσία σε πολλά σημεία του πλανήτη, όχι τόσο στην Ευρώπη όπου θα βρει κανείς το γάλα καμήλας σε 3 με 4 αγορές αλλά σε άλλους πληθυσμούς. Ειδικά στην Ασία το γάλα αυτό έχει τεράστια ζήτηση καθώς οι πληθυσμοί εκεί εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό δυσανεξίας στην λακτόζη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα