Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Πράσινο» φως από ΕΕ για το γάλα καμήλας των Αραβικών Εμιράτων!

ΑρχικήΝέα«Πράσινο» φως από ΕΕ για το γάλα καμήλας των Αραβικών Εμιράτων!
spot_img

cibum team

Το «πράσινο» φως για να συνεχίσει (και να επεκτείνει0 τις εξαγωγές γάλακτος καμήλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε η Κομισιόν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Eng Saif Al Shara, βοηθός υφυπουργός για τον τομέα των βιώσιμων κοινοτήτων και αναπληρωτής υφυπουργός για τον τομέα της ποικιλομορφίας των τροφίμων στο υπουργείο Περιβάλλοντος των ΗΑΕ, δήλωσε: «Η προώθηση της δυνατότητας ανταγωνισμού των προϊόντων διατροφής σε τοπικές και διεθνείς αγορές είναι η προτεραιότητα που επιδιώκουμε να επιτύχουμε σε συνεργασία με τη στρατηγική μας εταίρους από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα»

«Με 4.500 τόνους που παράγονται ετησίως, το γάλα καμήλας και τα προϊόντα του συγκαταλέγονται στις χαρακτηριστικές τροφές των ΗΑΕ. Έχουν μεγάλη ζήτηση σε τοπικό επίπεδο και πλέον εισβάλλουν σε περιφερειακές και παγκόσμιες αγορές. Αυτό απαιτεί συνεχή παρακολούθηση από τις αρμόδιες αρχές, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να είναι ενήμεροι με τις απαιτήσεις εισαγωγής και να βοηθούν τους τοπικούς παραγωγούς να τις πληρούν », σημείωσε.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, το υπουργείο Περιβάλλοντος των ΗΑΕ συνεργάστηκε με την Αρχή Γεωργίας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Άμπου Ντάμπι, τον Δήμο του Ντουμπάι, τα Al Ain Farms και την EICMP για να εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο παρακολούθησης των υπολειμμάτων γάλακτος καμήλας των ΗΑΕ.

Αυτό περιλάμβανε την επίβλεψη της συμμόρφωσης των δύο κατασκευαστών με τις απαιτήσεις εισαγωγής και την υποβολή ετήσιων εκθέσεων ποσοστών υπολειμμάτων στην Επιτροπή.

Εξέδωσε επίσης την υπουργική απόφαση αριθ. 106 του 2020 σχετικά με την εκπλήρωση των απαιτήσεων της ΕΕ από τις εγκαταστάσεις που εξάγουν γάλα καμήλας και τα προϊόντα του.

Οι δύο κατασκευαστές – Al Ain Farms και EICMP – εγκρίθηκαν για εξαγωγή στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Επί του παρόντος, οι αρχές των ΗΑΕ, μαζί με τις αρχές ελέγχου των τροφίμων και τους δύο κατασκευαστές, συνεργάζονται με τις κινεζικές αρχές για να λάβει την έγκρισή τους για την εξαγωγή γάλακτος καμήλας των ΗΑΕ και των προϊόντων της στην Κίνα.

Σημειώνεται πως το γάλα καμήλας θεωρείται ιδιαίτερο ωφέλιμο για όσους πάσχουν από διαβήτη.

Σε μια δίμηνη μελέτη σε 20 ενήλικες με διαβήτη τύπου 2, η ευαισθησία στην ινσουλίνη βελτιώθηκε μεταξύ εκείνων που έπιναν 2 φλιτζάνια (500 ml) γάλα καμήλας, αλλά όχι μεταξύ της ομάδας  που έπινε αγελαδινό γάλα.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα