Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το καλό να λέγεται!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤο καλό να λέγεται!
spot_img

Η ασταμάτητη πορεία των ελληνικών προϊόντων προς την κορυφή.

Πριν από λίγες μέρες, διάβασα ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ στο cibum σχετικά με ένα μοναδικό γλυκό με βάση την τραγανή βάφλα, το μέλι και το καρύδι!

Πιο συγκεκριμένα, στο νομό Φθιώτιδας, το 1978, η εταιρία ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ο.Ε., με τον διακριτικό τίτλο ΠΑΣΤΕΛΟΠΟΙΪΑ ΡΟΥΜΕΛΗΣ, ξεκίνησε την πορεία της με την παραγωγή και διανομή παραδοσιακών παστελιών, ανώτερης ποιότητας και γεύσης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αγνές, ελληνικές πρώτες ύλες. Με μια βαθιά ριζωμένη πίστη και συνέπεια, στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του παστελιού, η οικογένεια ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ παρέμεινε πιστή στις αρχικές της συνταγές, διασφαλίζοντας ότι η γεύση παραμένει αναλλοίωτη από το πρώτο παστέλι μέχρι σήμερα.

Πρωταρχικός τους στόχος ήταν να διατηρήσουν την παραδοσιακή γεύση των προϊόντων τους, δημιουργώντας παράλληλα νέα προϊόντα, που παραμένουν όμως πιστά σε αυτή την κληρονομιά.

Από το ξεκίνημά της ως μια μικρή, τοπική οικογενειακή επιχείρηση, σήμερα η οικογένεια ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και η ΠΑΣΤΕΛΟΠΟΙΪΑ ΡΟΥΜΕΛΗΣ, δυο γενιές μετά από την πρώτη μέρα λειτουργίας της έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, με πιστούς πελάτες και καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα.

Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι υψίστης σημασίας. Επιλέγονται μόνο τα καλύτερα ελληνικά συστατικά, για να διασφαλιστεί ότι τα τελικά προϊόντα ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα. Επιπλέον, η εταιρία δίνει μεγάλη έμφαση στη διατήρηση της σταθερής γεύσης των προϊόντων της αλλά και στον αυστηρό έλεγχο της παραγωγής, που αποτελούν τις βασικές αρχές για την επιτυχημένη πορεία της.

Ένας ακόμη αδιαπραγμάτευτος, στρατηγικός και επιχειρηματικός στόχος για την ΠΑΣΤΕΛΟΠΟΙΪΑ ΡΟΥΜΕΛΗΣ είναι η συνεχής επένδυση στην ασφάλεια και την ανάπτυξη της παραγωγικής της διαδικασίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρία έχει δημιουργήσει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, 1.000 τμ στη Στυλίδα Φθιώτιδας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης και καινοτομίας.

Διαθέτει έναν ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων, που εξυπηρετεί άμεσα και γρήγορα, όλα τα σημεία χονδρικής και λιανικής πώλησης των προϊόντων της.

Το Μελοκάρυδο Ρούμελης είναι ένα μοναδικό γλυκό, με βάση την τραγανή βάφλα, το μέλι και το καρύδι! Αυτός ο απολαυστικός συνδυασμός πολύτιμων συστατικών προσφέρει μοναδική γεύση και ενέργεια, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές στερόλες, που παρέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό.

Στην ΠΑΣΤΕΛΟΠΟΙΪΑ ΡΟΥΜΕΛΗΣ επιλέγουν και χρησιμοποιούν αποκλειστικά ελληνικό καρύδι, από επιλεγμένους παραγωγούς στην Ελλάδα, σε όλα τους τα προϊόντα.

Εκτός από το Μελοκάρυδο, θα βρείτε επίσης εξαιρετικά παστέλια, μπάρες, μαντολάτο, χαλβαδόπιτες και καρύδες.

Και το σχόλιό μας: αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα των μοναδικών προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα με Ελληνικό άρωμα και Ελληνική γεύση αλλά και μοναδική ιστορία. Προϊόντα που μπορούν να σταθούν στο εξωτερικό. Σχετικά με τις εξαγωγές θα σας ξαναμιλήσω σύντομα.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο