Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε σε εστιατόρια σύμφωνα με κορυφαίους σεφ

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΤι δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε σε εστιατόρια σύμφωνα με κορυφαίους σεφ
spot_img

Γιατί όχι σούπα, ρύζι και ψάρι τη Δευτέρα;

    Σε μια συνομιλία με το Town and Country, o Gordon Ramsay έδωσε μερικά εμπορικά μυστικά, αποκαλύπτοντας το πιάτο που αποφεύγει πάντα στα εστιατόρια. Ο κορυφαίος σεφ αποκάλυψε πως δεν παραγγέλνει ποτέ σούπα ημέρας, ισχυριζόμενος ότι συχνά παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας παλιά υλικά που έχουν απομείνει από την προηγούμενη ημέρα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων. «Ρωτήστε ποια ήταν η χθεσινή “σούπα ημέρας” πριν από τη σημερινή ειδική», είπε στο περιοδικό, προσθέτοντας: «Μπορεί να είναι η σούπα του μήνα».

Το Metro συνομίλησε και με άλλους κορυφαίους σεφ προκειμένου να αποκαλύψουν και εκείνοι τα δικά τους “πιάτα προς αποφυγή”.

Άλλη μια ψήφος για τη σούπα

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η σούπα είναι καλύτερη στο σπίτι παρά στα εστιατόρια. Για την καλύτερη σπιτική σούπα, μου αρέσει να βρίσκω υλικά στο πίσω μέρος του ντουλαπιού μου και να τα συνδυάζω μαζί, ακόμη και να χρησιμοποιώ λαχανικά που έχουν περάσει την ημερομηνία πώλησης καθώς προσθέτουν υπέροχη γεύση”, είπε ο Jack Stein, Chef των εστιατορίων Rick Stein. (Εμένα με έπεισαν, θα εξαιρέσω τα ραμεν βεβαια!)

Ψάρι τη Δευτέρα

«Το πιο βασικό που δεν παραγγέλνω ποτέ σε εστιατόριο είναι το ψάρι τη Δευτέρα. Είναι γνωστό στη βιομηχανία ότι οι περισσότερες σπεσιαλιτέ με βάση τα ψάρια που σερβίρονται τη Δευτέρα έχουν αλιευθεί από την Παρασκευή και είναι υπολείμματα που δεν πουλήθηκαν το Σαββατοκύριακο και σίγουρα θα απέφευγα τις ψαρόπιτες”, είπε ο Hubert Beatson-Hird, ιδιοκτήτης και διευθυντής των The Apollo Arms, Ganymede και The Hunter’s Moon. (Να κάτι που δεν γνώριζα και είναι απολύτως λογικό!)

Άλλη μια προειδοποίηση ψαριού

«Σπάνια παραγγέλνω ψάρια σε ένα εστιατόριο, εκτός αν ξέρω ότι η ποιότητα των προϊόντων θα είναι πολύ καλή και φρέσκια. Ποτέ δεν ξέρεις αν το ψάρι μόλις βγήκε από την κατάψυξη! «Γενικά, κατά κανόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μην παραγγέλνετε ποτέ ψάρια τη Δευτέρα, καθώς τα λιμάνια είναι κλειστά την Κυριακή και τη Δευτέρα, οπότε τα ψάρια δεν θα είναι ποτέ στα καλύτερά τους”, είπε η Adriana Cavita, από το μεξικάνικο εστιατόριο Cavita στο Marylebone.

Όχι στο σκέτο ρύζι

«Δεν θα συνιστούσα να παραγγείλετε απλό βρασμένο ή στον ατμό ρύζι σε ένα εστιατόριο, κατά τη γνώμη μου είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά δεν χρειάζεται, μπορείτε να το κάνετε πολύ καλύτερο και φθηνότερο στο σπίτι. «Αντίθετα, θα συνιστούσα να παραγγείλετε ψωμί, ειδικά αν είναι φρεσκοφτιαγμένα, είναι πολύ καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, χρειάζεται πολλή επιδεξιότητα για να τα φτιάξετε και πολύ πιο νόστιμα!», είπε ο Vivek Singh, CEO και Executive Chef της Cinnamon Collection. (Εύκολο να το λες αλλά αν το κυρίως δεν διαθέτει συνοδευτικό;)

Μπριζόλα με τη σάλτσα χωριστά

«Δεν παραγγέλνω ποτέ μια μπριζόλα αν η σάλτσα στο πλάι είναι έξτρα στην τιμή, το βρίσκω εκτός επαφής για ένα καλό κομμάτι κρέας να μην το συμπεριλαμβάνει στην τιμή και θα προτιμούσα να πληρώσω περισσότερα για μια μπριζόλα όταν συμπεριλαμβάνεται η σάλτσα», είπε ο Maurilio Molteni, Head Chef στο TOZI Restaurant & Bar στη Βικτώρια.

Κοτόπουλο ή σολομό

«Δεν παραγγέλνω ποτέ κοτόπουλο ή σολομό όταν δειπνώ σε ένα εστιατόριο. Και τα δύο είναι απλά πιάτα που μπορούν να γίνουν καλά στο σπίτι, επομένως προτιμώ να παραγγείλω κάτι που δεν θα μαγείρευα μόνη μου” , είπε Tatjana Tretjakova-Skrinnikova, από το TOZI Grand Cafe & TOZI Counter. (Ε μην βγεις κάτσε σπίτι καλύτερα, δεν έχει νόημα.)

Μπριζόλα

«Θα ήμουν πάντα επιφυλακτικός όταν παραγγέλνω μια μπριζόλα. Είναι ένα φανταστικά ευέλικτο κομμάτι κρέατος με πραγματικά ξεχωριστή γεύση, αλλά επειδή είναι τόσο επίπεδο και λεπτό, πολλά εστιατόρια αγωνίζονται να αναδείξουν την τρυφερότητα και τη γεύση του. Έχοντας πάρα πολλές κακές εμπειρίες, έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για να τελειοποιήσω αυτήν την πολύπλοκη και υποτιμημένη μπριζόλα. «Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να μαγειρέψουν μια καλή μπριζόλα στο σπίτι, το εμπορικό μας μυστικό είναι να χρησιμοποιήσουν μια μέθοδο sous vide, για να εξασφαλίσουν ομοιόμορφο μαγείρεμα από άκρη σε άκρη» είπε ο Jonathan Recanati, Ιδρυτής του Farmer J. (Αντε πάλι με αυτο το σπίτι!)

Σπαλομπριζόλα

«Δεν θα παρήγγειλα σπαλομπριζόλα σε εστιατόριο, καθώς είναι πολύ εύκολο να γίνει στο σπίτι. Ειδικά τα εκλεκτά κομμάτια, όπως τη σπαλομπριζόλα, μπορείτε να την αγοράσετε από ένα κρεπωλείο και να τη μαγειρέψετε μόνοι σας. Θα συνιστούσα να πάτε σε ένα καλό κρεοπωλείο αντί για ένα σούπερ μάρκετ όπου η ποιότητα είναι αρκετά χαμηλή”, είπε ο Sebastian Rast, από το εστιατόριο 3 AA Rosette London Stock στο Mayfair. (Θα κάτσω σπιτιιι).

Ομελέτα

«Δεν παραγγέλνω ποτέ κρέας φυτικής προέλευσης. Μυρίζει αστεία και είναι απλά χάσιμο χρόνου. Απλώς μπορείτε να παραγγείλετε άλλες Vegan επιλογές που είναι πάντα πιο ωραίες”, λέει ο Paul Foster, σεφ του Salt στο Stratford upon Avon και του GrassFed στο Λονδίνο. (Μην σε ακούσει η Beyond Meat)

Vegan φαγητό σε μη vegan εστιατόριο

«Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται ως vegan σεφ, δεν θα παρήγγειλα vegan φαγητό σε ένα μη vegan εστιατόριο, λόγω του γεγονότος ότι καθώς δεν ειδικεύονται στη vegan κουζίνα, δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά τα vegan πιάτα. Πολλά πιάτα vegan είναι είτε προπαρασκευασμένα είτε στερούνται πρωτοτυπίας και ποικιλίας. Για να παραχθεί ένα υπέροχο vegan πιάτο, πιστεύω ακράδαντα για τουλάχιστον έναν σεφ σε μια κουζίνα, η vegan κουζίνα θα πρέπει να είναι το πάθος και η μοναδική τους εστίαση, καθώς η παραγωγή ενός vegan πιάτου απαιτεί διαφορετική οπτική και μπορεί να είναι μια μορφή τέχνης από μόνη της”, είπε ο Robin Foster, Head Chef στο The Glass House Retreat. (Το ακούω)

Σάλτσα Hollandaise μετά το μεσημέρι

«Ποτέ μην παραγγείλετε τίποτα με σάλτσα ολανδέζ (βασικά συστατικά της είναι το βούτυρο και κρόκοι αυγού) μετά το μεσημέρι. Είναι μια σάλτσα που πρέπει να διατηρηθεί ζεστή και μετά από λίγο μπορεί να αρχίσει να ενέχει λίγο ρίσκο! Δεν είναι κάτι που είναι πολύ εφικτό να παραγγείλετε στις κουζίνες αλλά και σε εστιατόρια μεγάλων διαστάσεων, να τρώτε το Eggs Benedict στις 3 το μεσημέρι”, λέει η Drew Snaith, Executive Chef στο Townsend and Maene. (Από ποια χώρα είναι η κοπελα;)

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο