Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διατροφική αξία του κρασιού

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ διατροφική αξία του κρασιού
spot_img

Επιστημονική μελέτη για τις πολύπλευρες πτυχές του κρασιού και των συναφών προϊόντων του, διερευνώντας τις ενώσεις που προάγουν την υγεία του κρασιού και τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την κατανάλωση κρασιού. 

Χθες, γράφαμε για την εσωστρέφεια των οινοποιών μας.
Σήμερα, ας δούμε ένα πρόσφατο άρθρο ανασκόπησης της διατροφικής αξίας του κρασιού και πώς αυτή η αξία εξαρτάται από τον τόπο παραγωγής των σταφυλιών και τον τρόπο οινοποίησης.

Το εν λόγω άρθρο έχει τίτλο: Beyond the Bottle: Exploring Health-Promoting Compounds in Wine and Wine-Related Products—Extraction, Detection, Quantification, Aroma Properties,
and Terroir Effects (Πέρα από το μπουκάλι: Διερεύνηση ενώσεων που προάγουν την υγεία στο κρασί και τα προϊόντα που σχετίζονται με το κρασί – εκχύλιση, ανίχνευση, ποσοτικοποίηση, ιδιότητες αρώματος και επιδράσεις terroir) και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο