Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλεργία στα γαλακτοκομικά: Ξανά σε καταστολή η 17χρονη μαθήτρια, που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά την κατανάλωση βουτύρου

ΑρχικήΝέαΑλλεργία στα γαλακτοκομικά: Ξανά σε καταστολή η 17χρονη μαθήτρια, που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά την κατανάλωση βουτύρου
spot_img

 Η μαθήτρια δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια των γιατρών για διακοπή της καταστολής.

Λιγότερο από ένα 24ωρο διήρκησε η προσπάθεια των γιατρών στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, για τη διακοπή των κατασταλτικών φαρμάκων στην 17χρονη μαθήτρια από την Αθήνα, η οποία υπέστη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη, αλλεργικό σοκ και ανακοπή.

      Σύμφωνα με τοn Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη, η 17χρονη που νοσηλεύεται στη Μονάδα από τις 10 Δεκεμβρίου, μετά τη μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων «ανέβασε και πάλι ενδοκράνια πίεση, για το λόγο αυτό αυξήσαμε εκ νέου την καταστολή».

      Όπως ανέφερε ο κ. Κιούλπαλης, η διαδικασία της διακοπής της καταστολής, θα επιχειρηθεί και πάλι τις επόμενες ημέρες, με στόχο να διερευνηθεί στο πλαίσιο του επόμενου σταδίου, η νευρολογική κατάσταση του κοριτσιού, που ενώ βρισκόταν στο πρωινό γεύμα στο ξενοδοχείο που διέμενε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της, πιθανόν μετά την κατανάλωση βουτύρου, υπέστη αλλεργικό σοκ και αμέσως μετά ανακοπή, παρά το γεγονός ότι φέρεται να είχε μαζί της και να έκανε, ένεση αδρεναλίνης.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα