Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια ορεκτικά είναι καλύτερο να αποφεύγετε στα εστιατόρια

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠοια ορεκτικά είναι καλύτερο να αποφεύγετε στα εστιατόρια
spot_img

Τι λένε αναγνωρισμένοι σεφ για τα ορεκτικά εστιατορίων.

Μερικοί προτιμούν τα ορεκτικά όταν τρώνε έξω από το κυρίως πιάτο και παραγγέλνουν μόνο αυτές τις μικρές γαστρονομικές προκλήσεις και όχι άδικα. Είτε λόγω της ποικιλίας τους, της πολυχρωμίας τους, της πρωτοτυπίας τους και της νοστιμιάς τους, είτε λόγω της μικρής ποσότητας που σχεδόν ποτέ δεν φτάνει για όλους, είτε λόγω της «αθωότητάς τους» από άποψη θερμίδων –γιατί ποιος υπολογίζει στις τελικές θερμίδες τα ορεκτικά;- αποτελούν πρόκληση όταν γευματίζουμε σε εστιατόριο.

Επειδή τα ορεκτικά των εστιατορίων εκτός από υπέροχα είναι και πολλά, αναγνωρισμένοι σεφ παρέθεσαν στην huffingtonpost την άποψή τους για το ποια αξίζει να απολαύσετε και ποια είναι καλύτερα να αγνοήσετε.

Πρώτο στην λίστα απόρριψης είναι οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών/κρεάτων. Όπως είπαν είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο που μπορείς να το ετοιμάσεις και μόνος σου, και είναι καλύτερα να διαλέξεις κάτι πιο πρωτότυπο. Επίσης ίσως να μην είναι πολύ φρέσκα.

Οι σεφ προτείνουν να απορρίψουμε και τις κροκέτες τυριού, που αν και πολύ νόστιμες, συνήθως η ποιότητα και η ποσότητα δεν ταιριάζουν με την ακριβή τιμή τους. Ενώ είναι ένα πολύ απλό και συνηθισμένο στην παρασκευή ορεκτικό, πωλείται πολύ ακριβά. Ταυτόχρονα “προσφέρουν” απλόχερα και πολλές θερμίδες χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Και το τηγανητό καλαμάρι αν και πολύ δημοφιλές, απορρίπτεται από τους σεφ ως επιλογ,ή καθώς έχει ίδια γεύση σε όλα τα εστιατόρια ίσως με την μόνη διαφορά στη σάλτσα ντιπ.

Και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι λάθος παραγγελία εάν δεν γίνεται φθινόπωρο ή χειμώνα που είναι η εποχή τους. Γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε λαχανικά ή σαλάτες που περιέχουν προϊόντα εκτός εποχής, όπως η σαλάτα Caprese στη μέση του χειμώνα, η σπαράγγια το καλοκαίρι.

Λόγω των πολλών ανησυχιών ασφάλειας τροφίμων και των περιστατικών τροφικών δηλητηριάσεων, τα ωμά στρείδια και γαρίδες των οποίων η γεύση και η ασφάλεια βασίζονται στη φρεσκάδα, είναι από τα πιάτα που χρειάζονται προσοχή. Καλύτερα να τα επιλέγετε από εστιατόρια με θέα… θάλασσα είπε ο σεφ Grant Morgan  στο yahoo.com. Μία πρόσθετη συμβουλή είναι να τα αποφεύγετε όταν προσφέρονται με έκπτωση τη Δευτέρα! Αυτό γιατί «Οι εταιρείες θαλασσινών είναι κλειστές το Σαββατοκύριακο, επομένως το εστιατόριο προσπαθεί να απαλλαγεί από τα  «παλιά» ψάρια του».

Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές, που ενώ νομίζουμε ότι τα ορεκτικά είναι αποτέλεσμα εμπειρίας, προσπάθειας και φαντασίας του σεφ, στην πραγματικότητα μας σερβίρουν κονσερβοποιημένα τρόφιμα για φρέσκα όπως ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα ή Ρώσικη… τα οποία ενδεχομένως περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά.

Υπάρχουν βέβαια και τα ανθυγιειενά γεμάτα θερμίδες ορεκτικά, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο γαστρονομικόλόγο όπως οι πατάτες με διάφορα λιωμένα τυριά, ένα πιάτο όλο λίπη, τα πατατάκια νάτσος, τα τηγανιτά με κουρκούτι κρεμμύδια, και πολλά άλλα.

Παρά τα όσα λένε οι σεφ όμως, η παραγγελία είναι -πάντα- στο χέρι σας και η επιλογή δική σας… στο κάτω κάτω μία έξοδος για φαγητό έχει στόχο την απόλαυση και την ευχαρίστηση. Και μία παρασπονδία ή ένα ρίσκο κάνει τη ζωή πιο… πικάντικη!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο