Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γρήγορη δίαιτα με τυρί cottage

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓρήγορη δίαιτα με τυρί cottage
spot_img

Τα υπέρ και τα κατά γρήγορης απώλειας βάρους με τυρί cottage.

Η δίαιτα με τυρί cottage είναι μια σύντομη δίαιτα που προορίζεται να προκαλέσει γρήγορη απώλεια βάρους. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες στερητικές δίαιτες, ή αλλιώς δίαιτες crash, παρέχει λίγη διατροφή και είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες. Από πολλούς διατροφολόγους οι δίαιτες crash δεν είναι μόνο επικίνδυνες, αλλά μπορούν επίσης να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας και να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους μακροπρόθεσμα. Εάν σκοπεύετε να δοκιμάσετε τη δίαιτα με τυρί cottage, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, ειδικά εάν έχετε κάποια ιατρική πάθηση ή παίρνετε φάρμακα με ιατρική συνταγή.

Πως δουλεύει

«Το τυρί κότατζ έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή στα μέσα ενημέρωσης, από τις τάσεις απώλειας βάρους έως τους λάτρεις της άσκησης, λόγω των χαμηλών υδατανθράκων, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, ουδέτερης γεύσης χαρακτηριστικών του που μπορούν να βοηθήσουν στον κορεσμό, την απώλεια βάρους και την ανάπτυξη των μυών», είπε η Michelle Routhenstein , RD, διαιτολόγος προληπτικής καρδιολογίας, στο Mens health. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές της δίαιτας με τυρί cottage. Άλλες είναι για τρεις μέρες, άλλες για επτά ημέρες. Ενώ το τυρί cottage είναι η βάση όλων των εκδοχών της εν λόγω δίαιτας, τα άλλα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε μαζί ποικίλλουν. Ορισμένες εκδοχές της δίαιτας, επιτρέπουν να προσθέσετε κανέλα στο τυρί. Άλλες εκδοχές της δίαιτας σας επιτρέπουν να τρώτε είτε φρούτα είτε λαχανικά μαζί με το τυρί κότατζ. Η ποσότητα του τυριού κότατζ που υποτίθεται ότι πρέπει να τρώτε ποικίλλει επίσης, με ορισμένες εκδοχές της δίαιτας να λένε ότι μπορείτε να φάτε όσο τυρί cottage χαμηλών λιπαρών θέλετε και άλλες να λένε ότι πρέπει να τηρείται το όριο των 100 g ανά γεύμα. Σύμφωνα με την έρευνα από το State University της Φλόριντα, η απλή κατανάλωση τυριού cottage ως καθημερινό σνακ οδηγεί σε ισχυρότερους μύες, ταχύτερο μεταβολισμό και καλύτερη γενική υγεία.

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα, κάθε φλιτζάνι τυρί cottage 162 θερμίδων περιέχει 28 γραμμάρια  καζεΐνη και ορό γάλακτος, δύο  «υπερ-πρωτεΐνες» που βρίσκονται μόνο στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τόσο η καζεΐνη όσο και ο ορός γάλακτος έχουν αποδεδειγμένα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.«Το τυρί κότατζ είναι φοβερό», λέει ο Νεοϋορκέζος ειδικός αδυνατίσματος  Tro Kalayjian, DO , ο οποίος έχασε πολλά κιλά ενώ απολάμβανε πολλά πράγματα. Αν θέλετε να γίνετε αδύνατοι, «είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε».

Τι είναι το τυρί cottage

Το τυρί κότατζ είναι ένα φρέσκο τυρί με ήπια, ελαφρώς όξινη γεύση και μικρά τυρόπηγμα. Είναι μέρος της οικογένειας των φρέσκων τυριών και δεν προορίζονται να ωριμάσουν ή να παλαιώσουν για να αναπτύξουν γεύση.

Ιστορία

Το τυρί κότατζ θεωρείται το πρώτο τυρί που παρασκευάστηκε στην Αμερική. Για αιώνες, οι αγρότες στην Ευρώπη έφτιαχναν φρέσκα τυριά αγροικίας με φυσικό ξινό γάλα, αφού χώριζαν το τυρόπηγμα από τον ορό γάλακτος. Οι μετανάστες στην Αμερική έφεραν μαζί τους την παράδοση της φρέσκιας τυροκομίας και από τα μέσα του 1800 ο όρος τυρί cottage μπήκε στο αμερικανικό λεξιλόγιο. Το τυρί κότατζ πωλείται τόσο σκέτο όσο και με πρόσθετα αρώματα όπως φρούτα και βότανα.

Η διαδικασία

Το τυρί κότατζ παρασκευάζεται με την προσθήκη ενός οξέος στο παστεριωμένο γάλα που προκαλεί διαχωρισμό των στερεών γάλακτος από τον ορό γάλακτος. Αυτό μπορεί να γίνει με την προσθήκη μιας βακτηριακής καλλιέργειας που παράγει γαλακτικό οξύ ή ενός οξέος κατάλληλου για τρόφιμα όπως το ξύδι. Αφού σχηματιστεί το τυρόπηγμα, κόβεται απαλά σε κομμάτια που επιτρέπουν στον επιπλέον ορό γάλακτος να στραγγίσει από το τυρόπηγμα. Το τυρόπηγμα μαγειρεύεται περαιτέρω και πιέζεται απαλά για να αποβληθεί περισσότερος ορός γάλακτος. Τα τυρόπηγμα ξεπλένονται και προστίθεται αλάτι.

Αποθήκευση και χειρισμός

  • Αποθηκεύστε το τυρί κότατζ στο κλειστό δοχείο του στο ψυγείο, το οποίο συνήθως έχει ρυθμιστεί στους 38˚F-40˚F.
  • Όλα τα προϊόντα τυριού cottage φέρουν μια ημερομηνία «πώληση έως», η οποία αναφέρεται στο πόσο καιρό το κατάστημα λιανικής μπορεί να διατηρήσει το προϊόν προς πώληση στο ράφι.
  • Εάν σχηματιστεί μούχλα στην επιφάνεια του τυρί cottage, πετάξτε το αμέσως.

Θρέψη

Το τυρί κότατζ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και είναι καλή πηγή ριβοφλαβίνης. Αν και περιέχει ασβέστιο, μεγάλο μέρος του χάνεται στο διαχωρισμό του ορού γάλακτος. Ορισμένα προϊόντα τυριού cottage βέβαια, είναι ενισχυμένα με ασβέστιο.

Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά του τυριού cottage (ανά μερίδα 4 ουγγιών)*
 ΘερμίδεςΛιπαρά γάλακτος
(g)
Πρωτεΐνη
(g)
Υδατάνθρακες
(g)
Ασβέστιο
(mg)
Ριβοφλαβίνη
(mg)
Χοληστερόλη
(mg)
Κρέμα
(4% λιπαρά)
1175143680,1817
Χαμηλά λιπαρά
(2% λιπαρά)
1012154770,219.5
Χωρίς λιπαρά
(ξηρό τυρόπηγμα)
960,519.52.1360,168

*Αρχική σελίδα Nutrient Data Laboratory, http://www.nal.gov/fnic/foodcomp

Μαγειρική με Cottage Cheese

Λόγω του ελαφρού, φρέσκου χαρακτήρα του, το τυρί κότατζ τρώγεται συχνά σε σαλάτες με φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ως υγιεινό, βολικό σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Το τυρί κότατζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του τυριού κρέμα ή του τυριού ρικότα σε ντιπ, κατσαρόλες, τηγανίτες και επιδόρπια. Τα μοναδικά τυρόπηγμα μπορούν να δώσουν μια ενδιαφέρουσα υφή στη ζύμη ζαχαροπλαστικής ή μπορούν να αναμειχθούν σε μια πιο λεία υφή πριν προστεθούν σε μια συνταγή όπως η κλασική Coeur à la Crème.

Λεξικό όρων

Το κρεμώδες τυρί κότατζ παρασκευάζεται συνδυάζοντας το άπαχο τυρί κότατζ με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ κρέμας. Το κρέμα τυρί cottage περιέχει τουλάχιστον 4 τοις εκατό λιπαρά γάλακτος, συγκρίσιμο με το πλήρες γάλα.

Το τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά παρασκευάζεται συνδυάζοντας το άπαχο τυρί κότατζ με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ κρέμας από 0,5, 1,5 ή 2 τοις εκατό λιπαρά γάλακτος.

Το μη λιπαρό τυρί κότατζ , ή το ξηρό τυρί cottage, παρασκευάζεται από μη λιπαρό γάλα και δεν περιέχει περισσότερο από 0,5 γραμμάρια λιπαρών γάλακτος ανά μερίδα.

Το Baker’s Cheese ή το τυρί αγροτών είναι μορφές τυριού κότατζ από το οποίο έχει συμπιεστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Είναι ήπια στη γεύση και αρκετά σφιχτό ώστε να κόβεται σε φέτες ή να θρυμματίζεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και στο ψήσιμο.


Πηγές

Τμήμα Τροφίμων και Γεωργίας της Καλιφόρνια

Χέρμπστ, Σάρον Τάιλερ. Food Lover’s Companion, Τρίτη Έκδοση. Νέα Υόρκη: Barron’s, 2001

McGee, Harold. για το φαγητό και τη μαγειρική. Νέα Υόρκη: Scribner, 2005

Εθνικό Συμβούλιο Γαλακτοκομίας

https://www.yahoo.com/lifestyle/cottage-cheese-old-fashioned-diet-161528864.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο