Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
22.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τυροκομία: Τα τυριά που… “ακούνε” μουσική είναι πιο γευστικά!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤυροκομία: Τα τυριά που… “ακούνε” μουσική είναι πιο γευστικά!
spot_img

Ροκ, ατμοσφαιρικό και funky τυρί! Η μουσική αλλάζει τον τρόπο ζύμωσης στα τυροκομικά προϊόντα.

Για έξι μήνες εννέα τροχοί έμμενταλ 10 κιλά ο καθένας, ωρίμαζαν υπό τους ήχους διαφόρων τύπων μουσικής που ακουγόταν όλο το 24ωρο. Πρόκειται για πείραμα του Πανεπιστημίου τεχνών της Βέρνης στο ελβετικό τυροκομείο του Beat Wampfler. Η μελέτη έδειξε πως ανάλογα με τη μουσική άλλαζε και η γεύση του τυριού. Η μουσική Hip Hop έδωσε στο τυρί μία γεύση funky ενώ το τυρί που… «άκουγε» Led Zepelin ή Μότσαρτ είχε πιο ήπια γεύση.

Αυτό το αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ερευνητές οφείλεται  στο ότι η σύνδεση γάλακτος και βακτηρίων περιλαμβάνει έναν περίπλοκο “χορό” ο οποίος επηρεάζεται από την μουσική. Τα τυριά εκτέθηκαν στα εξής τραγούδια: «Ο Μαγικός Αυλός» (Μότσαρτ), «Stairway to heaven» (Led Zeppelin) «Monοlith» (Yello )
«We’vw Got» (ATribe gallet Quest) και το τέκνο τραγούδι «UV» (Vril). Τα τυριά στη συνέχεια αναλύθηκαν από τεχνολόγους τροφίμων και καταρχήν διαπίστωσαν πως  το τυρί που εκτίθεται στη μουσική είχε πιο ήπια γεύση σε σύγκριση με το μη μουσικό τυρί. Διαπίστωσαν επίσης ότι το τυρί hip-hop είχε ισχυρότερο άρωμα και ισχυρότερη γεύση από άλλα δείγματα. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και η επιτροπή γευσιγνωσίας.

Οι ειδικοί είπαν ότι το τυρί hip hop που άκουσε το τραγούδι “A Tribe Called Quest” ήταν «εξαιρετικά φρουτώδες, τόσο σε οσμή όσο και σε γεύση, και σημαντικά διαφορετικό από τα άλλα δείγματα». Ο Wampfler ο οποίος είναι κτηνίατρος την ημέρα και τυροκόμος στον ελεύθερο χρόνο του, είχε δηλώσει πεπεισμένος ότι η υγρασία, η θερμοκρασία ή τα θρεπτικά συστατικά δεν είναι τα μόνα πράγματα που επηρεάζουν τη γεύση. Οι ήχοι, οι υπέρηχοι ή η μουσική μπορούν επίσης να έχουν σημαντικές επιπτώσεις.

https://www.smithsonianmag.com/smart-news/hip-hop-and-mozart-improve-flavor-swiss-cheese-180971721/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.

Δηλητηριάσεις μαθητών στη Λαμία: Ξεκίνησε ο έλεγχος στην εταιρεία των σχολικών γευμάτων

Δείγματα του φαγητού που κατανάλωσαν τα παιδιά βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια αναλύσεων για να εντοπιστεί η αιτία.

Γλυκιά εξαπάτηση: Οι γίγαντες τροφίμων ξεγελούν τα παιδιά μέσω των συσκευασιών τους

Μια συντονισμένη δράση ενάντια στις παραπλανητικές συσκευασίες για παιδιά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα