Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αμπελόφυλλα: Τα ντολμαδάκια υπό νέο πρίσμα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑμπελόφυλλα: Τα ντολμαδάκια υπό νέο πρίσμα
spot_img

Τα αμπελόφυλλα έχουν ήδη αποδειχθεί εξαιρετική πηγή βιοδραστικών μορίων, κυρίως φαινολικών ενώσεων και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ένα πρόσφατο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods είχε θέμα την διατροφική αξία των αμπελόφυλλων. Οι συγγραφείς του άρθρου μελέτησαν τα επίπεδα ιχνοστοιχείων και λιπαρών οξέων καθώς και τα επίπεδα διάφορων χρωστικών ενώσεων.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άρθρο για όσους από εμάς χρησιμοποιούμε αμπελόφυλλα. Διαπιστώνεται για άλλη μια φορά η αξία της μεσογειακής διατροφής αλλά συνάμα μπορούμε να δούμε αυτά τα δεδομένα υπό το πρίσμα της δημιουργίας νέων ισχυρισμών υγείας.  Ένα άρθρο που μας θυμίζει ότι οι υπεύθυνοι R+D χρήσιμο είναι να μελετούν την τρέχουσα βιβλιογραφία.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο