Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αμπελόφυλλα: Τα ντολμαδάκια υπό νέο πρίσμα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑμπελόφυλλα: Τα ντολμαδάκια υπό νέο πρίσμα
spot_img

Τα αμπελόφυλλα έχουν ήδη αποδειχθεί εξαιρετική πηγή βιοδραστικών μορίων, κυρίως φαινολικών ενώσεων και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ένα πρόσφατο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods είχε θέμα την διατροφική αξία των αμπελόφυλλων. Οι συγγραφείς του άρθρου μελέτησαν τα επίπεδα ιχνοστοιχείων και λιπαρών οξέων καθώς και τα επίπεδα διάφορων χρωστικών ενώσεων.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άρθρο για όσους από εμάς χρησιμοποιούμε αμπελόφυλλα. Διαπιστώνεται για άλλη μια φορά η αξία της μεσογειακής διατροφής αλλά συνάμα μπορούμε να δούμε αυτά τα δεδομένα υπό το πρίσμα της δημιουργίας νέων ισχυρισμών υγείας.  Ένα άρθρο που μας θυμίζει ότι οι υπεύθυνοι R+D χρήσιμο είναι να μελετούν την τρέχουσα βιβλιογραφία.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα