Οι συγγραφείς μελέτης σε ελληνικό σουπερμάρκετ έστειλαν την μελέτη στον ΕΦΕΤ;
Τα νέα είναι μάλλον από ανησυχητικά ως τρομακτικά, για την Ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα! Αναφέρομαι σε ένα πρόσφατο άρθρο συναδέλφων από το Γεωπονικό και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, με τίτλο “Food Safety and Management System Audits in Food Retail Chain Stores in Greece” για το οποίο διαβάσατε στο cibum
Οι συγγραφείς έκαναν δυο επιθεωρήσεις στις εν λόγω μονάδες, κατόπιν… ραντεβού. Ξέρετε αυτά τα ραντεβού που κάνουμε με τον οδοντίατρό μας! Την πρώτη την ονομάζουν Α’ (από 18.11.2029 ως 21.12.2019) και την δεύτερη Β’ (από 17.2.2020 ως 26.3.2020)
Στην Α’ επιθεώρηση, το 51% των μονάδων, οι θερμοκρασίες στα ψυγεία (για σαλάτες, επιδόρπια και γαιούρτια) ήταν πιο ψηλές από τα κρίσιμα όρια!
Στα χαρτιά, όλες οι μονάδες είχαν ικανοποιητικά συστήματα HACCP αλλά στην εφαρμογή χωλαίνουν λίγο!
Ήθελα να ήξερα, οι συγγραφείς έστειλαν την μελέτη στον ΕΦΕΤ;
Αν όχι, γιατί δεν το έπραξαν;
Αν ναι, τότε τι έκανε ο ΕΦΕΤ;
Οέο…

Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet