Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι πραγματικά ασφαλή τα τρόφιμα στην Ελληνική αγορά;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕίναι πραγματικά ασφαλή τα τρόφιμα στην Ελληνική αγορά;
spot_img

Οι συγγραφείς μελέτης σε ελληνικό σουπερμάρκετ έστειλαν την μελέτη στον ΕΦΕΤ;

Τα νέα είναι μάλλον από ανησυχητικά ως τρομακτικά, για την Ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα! Αναφέρομαι σε ένα πρόσφατο άρθρο συναδέλφων από το Γεωπονικό και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, με τίτλο “Food Safety and Management System Audits in Food Retail Chain Stores in Greece” για το οποίο διαβάσατε στο cibum

Οι συγγραφείς έκαναν δυο επιθεωρήσεις στις εν λόγω μονάδες, κατόπιν… ραντεβού. Ξέρετε αυτά τα ραντεβού που κάνουμε με τον οδοντίατρό μας! Την πρώτη την ονομάζουν Α’ (από 18.11.2029 ως 21.12.2019) και την δεύτερη Β’ (από 17.2.2020 ως 26.3.2020)

Στην Α’ επιθεώρηση, το 51% των μονάδων, οι θερμοκρασίες στα ψυγεία (για σαλάτες, επιδόρπια και γαιούρτια) ήταν πιο ψηλές από τα κρίσιμα όρια!

Στα χαρτιά, όλες οι μονάδες είχαν ικανοποιητικά συστήματα HACCP αλλά στην εφαρμογή χωλαίνουν λίγο!

Ήθελα να ήξερα, οι συγγραφείς έστειλαν την μελέτη στον ΕΦΕΤ;

Αν όχι, γιατί δεν το έπραξαν;

Αν ναι, τότε τι έκανε ο ΕΦΕΤ;

Οέο…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα