Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικά κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ: Λάθος στόχευση!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕλληνικά κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ: Λάθος στόχευση!
spot_img

Με ποια λογική επιλέγεται η Γερμανία ως πολλά υποσχόμενη αγορά για τα ελληνικά κρασιά;

Η είδηση: να επανασυστήσει τα ελληνικά κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ στο εγχώριο και διεθνές καταναλωτικό κοινό επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Όλα καλά με την είδηση αυτή: όταν την διαβάσουμε όμως πιο προσεκτικά, βλέπουμε ότι «το πρόγραμμα έχει ως κύριο στόχο την εγχώρια αγορά και αυτή της Γερμανίας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν και σε τρίτες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία. Η επιλογή των χωρών έγινε με βάση τις προοπτικές ανάπτυξης του όγκου εξαγωγών και της κατανάλωσης των προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ αλλά και με τις δυνατότητες διείσδυσης των ελληνικών / ευρωπαϊκών οίνων ποιότητας».

Και εδώ είναι το μέγα λάθος!

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν η… Ελλάδα και η Γερμανία;

Οκ, η Ελλάδα επιλέχθηκε λόγω τουρισμού αν και η εγχώρια αγοραστική δύναμη είναι στα… τάρταρα! Αλλά η Γερμανία; Με ποια λογική επιλέχθηκε η Γερμανία ως αγορά για τα Ελληνικά κρασιά;

Τα Ελληνικά κρασιά είναι μοναδικά στον κόσμο! Αυτό το πιστεύω ακράδαντα έχοντας δοκιμάσει εδώ που ζω κρασιά από όλο τον κόσμο. Τα Ελληνικά κρασιά μπορούν να ανταγωνισθούν τα καλύτερα Γαλλικά κρασιά και σε αυτήν την αγορά πρέπει να στοχεύουν! Σε αγορές που εκτιμούν το κρασί (Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ κλπ) και όχι σε χώρες που αρέσκονται στην… μπύρα. Έχετε δει εσείς πολλούς… Γερμανούς να αγοράζουν και να εκτιμούν τα ακριβά κρασιά;

Συνεπώς, η στόχευση πρέπει να είναι στις χώρες επιπέδου Champions League στα κρασιά!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο