Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικές start up: Όταν οι μαθητές διδάσκουν…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕλληνικές start up: Όταν οι μαθητές διδάσκουν...
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Πριν από λίγες μέρες, διαβάσαμε στο cibum.gr για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμότειχου.

Καινοτόμες ζωοτροφές από υπολείμματα τροφίμων, για ζώα παραγωγής και κατοικίδια, σχεδιάζουν να παρασκευάσουν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης» στο πλαίσιο του προγράμματος της «Εικονικής Επιχείρησης 2022» του Junior Achievement Greece, έχοντας μάλιστα ως inspirational mentor την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία είχαν, πρόσφατα, την πρώτη τους διαδικτυακή συνάντηση.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που το Junior Achievement Greece, ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός προγραμμάτων/διαγωνισμών επιχειρηματικότητας για μαθητές και φοιτητές, εισάγει τον θεσμό του Inspirational Mentor σε μαθητικές «start up», έτσι ώστε να εμπνεύσουν, να ενδυναμώσουν και να συμβουλεύσουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τη δική τους «επιχείρηση».

Τα παιδιά και οι Δάσκαλοί τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων!

Και το παράδειγμα αυτών των παιδιών από το ακριτικό Διδυμότειχο θα ήταν ευκταίο να το ακολουθήσουν και άλλα παιδιά στα Ελληνικά σχολεία.

Τα παιδιά έχουν τρομερό δυναμικό και με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορούν να φτιάξουν projects, καινοτόμα και βιώσιμα.

Ας παρακολουθήσουμε αυτό το πρόγραμμα και ας πάρουμε ιδέες από τα παιδιά.

Ίσως όλοι μας μάθουμε κάτι καινούργιο.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο