Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γ. Μπουροδήμος: Όταν η γεύση και το άρωμα παίρνουν τον πρώτο λόγο

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓ. Μπουροδήμος: Όταν η γεύση και το άρωμα παίρνουν τον πρώτο λόγο
spot_img

Πώς η γεύση οδηγεί σε φιλίες και… συνεργασίες

Ο Γιάννης Μπουροδήμος είναι «μάγειρας και φωτογράφος και παθιασμένος με τα φυτά», όπως δηλώνει ο ίδιος στο site του.

- Advertisement -

Αντιγράφω από εκεί:

«Μαγειρεύω από μικρό παιδί…Μεγάλωσα μέσα σε ένα πάρκο, δάσος μου φαινόταν όταν ήμουν μικρός. Γειτονιά δεν είχαμε να έχω άλλα παιδιά να παίξω. Το βράδυ κοιμόμουν σε ένα κρεββάτι μέσα στην κουζίνα όπου η μητέρα μου έβραζε ρεβίθια και φασόλια μιας και είχαμε νυχτερινό ρεύμα και με έπαιρνε ο ύπνος με τη μυρωδιά των οσπρίων. Ωραία χρόνια…περίπου».

Ο Γιάννης όμως πάνω από όλα είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να συνδυάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την γευσιγνωσία, την υψηλού επιπέδου μαγειρική και το δέσιμο με τους ανθρώπους που παράγουν τρόφιμα και άρα… γεύσεις.

Ο συνδετικός κρίκος είναι η γευστική μας παλέτα.

Εκτός από τα υπέροχα φαγητά που μαγειρεύει ο ίδιος στο σπίτι του και μπορεί να σας κάνει το τραπέζι, ο Γιάννης οργανώνει και γαστρονομικούς περιπάτους στην Αθήνα! Το να μιλά κανείς με τον Γιάννη για τρόφιμα, εκτός από μια εμπειρία που μπορεί να μας χαρίσει νέες γνώσεις, είναι μια από τις σπάνιες απολαύσεις περί… ιχνηλασιμότητας και γευστικών αισθήσεων, μιας και ο Γιάννης δεν είναι απλά ένας μάγειρας αλλά θέλει να γνωρίζει τους ανθρώπους που φτιάχνουν τις πρώτες ύλες των φαγητών που παρασκευάζει με μαεστρία. Κάπως έτσι, φτιάχνονται φιλίες και συνεργασίες. Όταν η γεύση και το άρωμα παίρνουν τον πρώτο λόγο…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα