Πώς η γεύση οδηγεί σε φιλίες και… συνεργασίες
Ο Γιάννης Μπουροδήμος είναι «μάγειρας και φωτογράφος και παθιασμένος με τα φυτά», όπως δηλώνει ο ίδιος στο site του.
Αντιγράφω από εκεί:
«Μαγειρεύω από μικρό παιδί…Μεγάλωσα μέσα σε ένα πάρκο, δάσος μου φαινόταν όταν ήμουν μικρός. Γειτονιά δεν είχαμε να έχω άλλα παιδιά να παίξω. Το βράδυ κοιμόμουν σε ένα κρεββάτι μέσα στην κουζίνα όπου η μητέρα μου έβραζε ρεβίθια και φασόλια μιας και είχαμε νυχτερινό ρεύμα και με έπαιρνε ο ύπνος με τη μυρωδιά των οσπρίων. Ωραία χρόνια…περίπου».
Ο Γιάννης όμως πάνω από όλα είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να συνδυάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την γευσιγνωσία, την υψηλού επιπέδου μαγειρική και το δέσιμο με τους ανθρώπους που παράγουν τρόφιμα και άρα… γεύσεις.
Ο συνδετικός κρίκος είναι η γευστική μας παλέτα.
Εκτός από τα υπέροχα φαγητά που μαγειρεύει ο ίδιος στο σπίτι του και μπορεί να σας κάνει το τραπέζι, ο Γιάννης οργανώνει και γαστρονομικούς περιπάτους στην Αθήνα! Το να μιλά κανείς με τον Γιάννη για τρόφιμα, εκτός από μια εμπειρία που μπορεί να μας χαρίσει νέες γνώσεις, είναι μια από τις σπάνιες απολαύσεις περί… ιχνηλασιμότητας και γευστικών αισθήσεων, μιας και ο Γιάννης δεν είναι απλά ένας μάγειρας αλλά θέλει να γνωρίζει τους ανθρώπους που φτιάχνουν τις πρώτες ύλες των φαγητών που παρασκευάζει με μαεστρία. Κάπως έτσι, φτιάχνονται φιλίες και συνεργασίες. Όταν η γεύση και το άρωμα παίρνουν τον πρώτο λόγο…
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet