Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η απάτη των ωμέγα-3

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ απάτη των ωμέγα-3
spot_img

Κυνηγώντας την αλήθεια…

Η αμφισβήτηση των καρδιοπροστατευτικών δράσεων των ωμέγα-3 ξεκίνησε μετά από μια δημοσίευση-σταθμό το 2012 μιας Ελληνικής ερευνητικής ομάδας με τίτλο: “Association between omega-3 fatty acid supplementation and risk of major cardiovascular disease events: a systematic review and meta-analysis” όπου οι συγγραφείς του άρθρου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων συμπεραίνουν ότι τα ωμέγα-3 δεν σχετίζονται με μικρότερο ρίσκο θνησιμότητας, καρδιαγγειακών θανάτων ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τώρα που μας τελείωσε το “παραμύθι” ότι τα ωμέγα-3 μειώνουν το καρδιαγγειακό ρίσκο… όπως διαβάσατε εδώ νέες εφαρμογές ψάχνουν να βρουν οι “γνωστοί άγνωστοι” (βλ. Philip Calder)!

Omega-3 Futures in Aquaculture: Exploring the Supply and Demands for Long-Chain Omega-3 Essential Fatty Acids by Aquaculture Species

https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/23308249.2024.2388563

Με τον καθηγητή Calder γνωριστήκαμε το Σεπτέμβρη του 2018 και από τότε γίναμε…άσπονδοι φίλοι!

Ο λόγος είναι απλός: ο εν λόγω επιστήμονας έχει δεχθεί πακτωλό χρημάτων από φαρμακευτικές εταιρείες για να μας πουλά παραμύθι για τα ωμέγα-3 και τις καρδιοπάθειες. Τώρα που μας τελείωσε το παραμύθι αυτό, ψάχνει να βρει άλλους τρόπους για να πουλήσει αυτά τα λιπαρά οξέα.

Ο λόγος που είμαστε άσπονδοι φίλοι είναι εδώ https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2321

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο