Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2025
5.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η απάτη των ωμέγα-3

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ απάτη των ωμέγα-3
spot_img

Κυνηγώντας την αλήθεια…

Η αμφισβήτηση των καρδιοπροστατευτικών δράσεων των ωμέγα-3 ξεκίνησε μετά από μια δημοσίευση-σταθμό το 2012 μιας Ελληνικής ερευνητικής ομάδας με τίτλο: “Association between omega-3 fatty acid supplementation and risk of major cardiovascular disease events: a systematic review and meta-analysis” όπου οι συγγραφείς του άρθρου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων συμπεραίνουν ότι τα ωμέγα-3 δεν σχετίζονται με μικρότερο ρίσκο θνησιμότητας, καρδιαγγειακών θανάτων ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

- Advertisement -

Τώρα που μας τελείωσε το “παραμύθι” ότι τα ωμέγα-3 μειώνουν το καρδιαγγειακό ρίσκο… όπως διαβάσατε εδώ νέες εφαρμογές ψάχνουν να βρουν οι “γνωστοί άγνωστοι” (βλ. Philip Calder)!

Omega-3 Futures in Aquaculture: Exploring the Supply and Demands for Long-Chain Omega-3 Essential Fatty Acids by Aquaculture Species

https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/23308249.2024.2388563

Με τον καθηγητή Calder γνωριστήκαμε το Σεπτέμβρη του 2018 και από τότε γίναμε…άσπονδοι φίλοι!

Ο λόγος είναι απλός: ο εν λόγω επιστήμονας έχει δεχθεί πακτωλό χρημάτων από φαρμακευτικές εταιρείες για να μας πουλά παραμύθι για τα ωμέγα-3 και τις καρδιοπάθειες. Τώρα που μας τελείωσε το παραμύθι αυτό, ψάχνει να βρει άλλους τρόπους για να πουλήσει αυτά τα λιπαρά οξέα.

Ο λόγος που είμαστε άσπονδοι φίλοι είναι εδώ https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2321

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίνετε αναψυκτικά διαίτης; Νέα μελέτη επισημαίνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά από δημοφιλές γλυκαντικό

Το δημοφιλές τεχνητό γλυκαντικό, που προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης και οδηγεί σε φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων

Τρώτε από πλαστικά πιάτα και δοχεία; Νέα μελέτη δείχνει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

Υπάρχουν πάνω από 20.000 χημικές ουσίες που μπορούν να απελευθερωθούν από το πλαστικό

Κρούσματα αλλαντίασης από έτοιμα γεύματα

Αξιολόγηση του κινδύνου αλλαντίασης που προκύπτει από την κατανάλωση τροφίμων συσκευασμένων σε κενό ή σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα