Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η επιβεβαίωση των οφελών της Μεσογειακής Διατροφής

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ επιβεβαίωση των οφελών της Μεσογειακής Διατροφής
spot_img

Με αμείωτο ρυθμό όλο συνεχίζονται οι έρευνες που επιβεβαιώνουν τα πολλαπλά και πολύπλευρα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

- Advertisement -

Δεν παύουν να έρχονται στην επικαιρότητα νέα και εξελίξεις σχετικά με την μεσογειακή διατροφή (ΜΔ).

Πριν από λίγες μέρες διαβάσαμε για τα ωφέλη της Διατροφικής Ψυχιατρικής και στο πώς η ΜΔ βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Aλλά και για τα ωφέλη της ΜΔ σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αυτό που θα πρέπει να τηρούμε με καθημερινή ευλάβεια είναι οι αρχές της Μεσογειακής Διατροφής, δηλαδή να ασκούμαστε καθημερινά, να πίνουμε λίγο κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο) κάθε μέρα και να τρεφόμαστε από όλα τα «ράφια» της πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής με διαφορετική όμως συχνότητα. Τα τρόφιμα του κάτω ραφιού πρέπει να τα τρώμε καθημερινά και όσο ανεβαίνουμε στα ράφια να μειώνεται η συχνότητα κατανάλωσης τους

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα