Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ιστορική στροφή στο “κάπνισμα” των τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ιστορική στροφή στο "κάπνισμα" των τροφίμων
spot_img

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος κανονισμός της ΕΕ.

Στις 27 Μάη δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στους Irish Times σχετικά με τις αντιδράσεις της Ιρλανδικής βιομηχανίας τροφίμων στις επερχόμενες αλλαγές σχετικά με το κάπνισμα των τροφίμων.

https://www.irishtimes.com/politics/2024/05/27/coveney-lobbied-eu-to-slow-phase-out-of-smoky-bacon-flavouring

Η κυβέρνηση μάλιστα εξέφρασε ανησυχίες ότι η πρόσφατη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ορισμένους τύπους αρωμάτων υλών για καπνιστή γεύση που προστίθενται σε ζαμπόν, ράσα και πατατάκια με γεύση καπνιστού μπέικον θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή εκατοντάδων προϊόντων.

Επειδή το άρθρο είναι πίσω από Paywall, μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ:

https://funfood16.blogspot.com/2024/06/smoky-bacon-flavouring-ban-coveney.html

Στην Ελλάδα, άραγε οι σχετικές βιομηχανίες τι κάνουν επ’αυτού;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο