Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ιστορική στροφή στο “κάπνισμα” των τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ιστορική στροφή στο "κάπνισμα" των τροφίμων
spot_img

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος κανονισμός της ΕΕ.

Στις 27 Μάη δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στους Irish Times σχετικά με τις αντιδράσεις της Ιρλανδικής βιομηχανίας τροφίμων στις επερχόμενες αλλαγές σχετικά με το κάπνισμα των τροφίμων.

- Advertisement -

https://www.irishtimes.com/politics/2024/05/27/coveney-lobbied-eu-to-slow-phase-out-of-smoky-bacon-flavouring

Η κυβέρνηση μάλιστα εξέφρασε ανησυχίες ότι η πρόσφατη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ορισμένους τύπους αρωμάτων υλών για καπνιστή γεύση που προστίθενται σε ζαμπόν, ράσα και πατατάκια με γεύση καπνιστού μπέικον θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή εκατοντάδων προϊόντων.

Επειδή το άρθρο είναι πίσω από Paywall, μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ:

https://funfood16.blogspot.com/2024/06/smoky-bacon-flavouring-ban-coveney.html

Στην Ελλάδα, άραγε οι σχετικές βιομηχανίες τι κάνουν επ’αυτού;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα