Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ιστορική στροφή στο “κάπνισμα” των τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ιστορική στροφή στο "κάπνισμα" των τροφίμων
spot_img

Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος κανονισμός της ΕΕ.

Στις 27 Μάη δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στους Irish Times σχετικά με τις αντιδράσεις της Ιρλανδικής βιομηχανίας τροφίμων στις επερχόμενες αλλαγές σχετικά με το κάπνισμα των τροφίμων.

https://www.irishtimes.com/politics/2024/05/27/coveney-lobbied-eu-to-slow-phase-out-of-smoky-bacon-flavouring

Η κυβέρνηση μάλιστα εξέφρασε ανησυχίες ότι η πρόσφατη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ορισμένους τύπους αρωμάτων υλών για καπνιστή γεύση που προστίθενται σε ζαμπόν, ράσα και πατατάκια με γεύση καπνιστού μπέικον θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή εκατοντάδων προϊόντων.

Επειδή το άρθρο είναι πίσω από Paywall, μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ:

https://funfood16.blogspot.com/2024/06/smoky-bacon-flavouring-ban-coveney.html

Στην Ελλάδα, άραγε οι σχετικές βιομηχανίες τι κάνουν επ’αυτού;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα