Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η παχυσαρκία, ο καρκίνος και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ παχυσαρκία, ο καρκίνος και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων
spot_img

Καθρέφτη καθρεφτάκι…

Διαβάζω στην ΕΦΣΥΝ ότι τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα έχουν πάνω από 10% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο, ανεξάρτητα από το αν έχουν καρδιομεταβολική διαταραχή, σύμφωνα έρευνα με δείγμα περισσότερων από 570.000 Ευρωπαίων που δημοσιεύεται στο περιοδικό «BMC Medicine».

Με δεδομένο ότι η βιομηχανία τροφίμων και αναψυκτικών παράγει τρόφιμα πλούσια σε αλάτι, ζάχαρη, καφεΐνη και άλλες εθιστικές ουσίες, μήπως έφτασε η στιγμή η βιομηχανία των τροφίμων να κοιτάξει λίγο στον καθρέπτη και να αναλάβει τις ευθύνες της;

Μήπως;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο