Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Παχυσαρκία σκοτώνει!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ Παχυσαρκία σκοτώνει!
spot_img

Παχυσαρκία και covid: Δύο πανδημίες είναι πολλές…

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε πρόσφατο άρθρο στο cibum.gr διαβάσαμε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας πήραμε λίγα κιλά…

Η νέα πανδημία πλέον σε όλες τις «αναπτυγμένες» χώρες της Δύσης είναι η παχυσαρκία.

Η παχυσαρκία προκαλεί χρόνια φλεγμονή με συνέπεια να εκδηλώνονται ένας μεγάλος αριθμός χρόνιων ασθενειών, όπως διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταβολικό σύνδρομο κλπ.

Ως καταναλωτές πρέπει να μάθουμε να τρώμε πιο υγιεινά αλλά και να κινούμαστε πιο πολύ κάθε ημέρα. Δυστυχώς τα junk foods είναι και τα πιο φτηνά. Συνεπώς θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να καταναλώνουμε λίγα χρήματα παραπάνω για να αγοράζουμε λιγότερα junk τρόφιμα…Κάθε ευρώ σε αυτή την κατεύθυνση θα βελτιώσει μακροπρόθεσμα την υγεία μας.

Ως παραγωγοί τροφίμων, χρήσιμο θα είναι να δούμε πώς μπορούμε να παράγουμε θρεπτικά τρόφιμα χωρίς υπερβολικές θερμίδες.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα