Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
6.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεγάλη Εβδομάδα: Η Ορθοδοξία και η διατροφή μας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜεγάλη Εβδομάδα: Η Ορθοδοξία και η διατροφή μας
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

- Advertisement -

Πολλοί από εμάς έχουν ξεκινήσει ήδη την Πασχαλινή νηστεία. Νηστεία που προτρέπει την αποχή μας από κατανάλωση ζωικών τροφών με αποτέλεσμα να μειώνεται έτσι η πρόσληψη λιπαρών.

Πολύ πριν γίνουν της μόδας οι vegetarian και vegan δίαιτες, η Ορθοδοξία έχει φροντίσει για την διατροφική μας ισορροπία!

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι κανόνες νηστείας που προτείνει η Ορδόθοξη εκκλησία έχουν «γραφτεί» πολλά χρόνια πριν μάθουμε για τις χοληστερίνες, την αρτηριακή πίεση κλπ.

Ακολουθώντας τους Ορθόδοξους τρόπους νηστείας, ο ανθρώπινος οργανισμός προετοιμάζεται για την εορτή του Πάσχα, μέρα που γίνεται μεγάλη κατανάλωση ζωικών τροφίμων. Έτσι οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μάς προετοιμάζουν και σωματικά αλλά και ψυχικά για τα Πάθη του Κυρίου μας με αποκορύφωμα την Μεγάλη Παρασκευή.

Η νηστεία επίσης μάς βοηθά να χαμηλώσουμε λίγο τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας και να φιλοσοφήσουμε όσο μπορούμε τα πράγματα που γίνονται γύρω μας.

Καλή Μεγαλοβδομάδα!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα