Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεγάλη Εβδομάδα: Η Ορθοδοξία και η διατροφή μας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜεγάλη Εβδομάδα: Η Ορθοδοξία και η διατροφή μας
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Πολλοί από εμάς έχουν ξεκινήσει ήδη την Πασχαλινή νηστεία. Νηστεία που προτρέπει την αποχή μας από κατανάλωση ζωικών τροφών με αποτέλεσμα να μειώνεται έτσι η πρόσληψη λιπαρών.

Πολύ πριν γίνουν της μόδας οι vegetarian και vegan δίαιτες, η Ορθοδοξία έχει φροντίσει για την διατροφική μας ισορροπία!

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι κανόνες νηστείας που προτείνει η Ορδόθοξη εκκλησία έχουν «γραφτεί» πολλά χρόνια πριν μάθουμε για τις χοληστερίνες, την αρτηριακή πίεση κλπ.

Ακολουθώντας τους Ορθόδοξους τρόπους νηστείας, ο ανθρώπινος οργανισμός προετοιμάζεται για την εορτή του Πάσχα, μέρα που γίνεται μεγάλη κατανάλωση ζωικών τροφίμων. Έτσι οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μάς προετοιμάζουν και σωματικά αλλά και ψυχικά για τα Πάθη του Κυρίου μας με αποκορύφωμα την Μεγάλη Παρασκευή.

Η νηστεία επίσης μάς βοηθά να χαμηλώσουμε λίγο τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας και να φιλοσοφήσουμε όσο μπορούμε τα πράγματα που γίνονται γύρω μας.

Καλή Μεγαλοβδομάδα!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα