Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Μέχρι τον Ιούλη του 2029, θα πρέπει η βιομηχανία τροφίμων που παράγει καπνιστό κρέας, ψάρι και τυρί καθώς και άλλα προϊόντα να σταματήσει να χρησιμοποιεί αρωματικές ενώσεις που προσδίδουν καπνιστό άρωμα.
Για άλλα προϊόντα όπως πατατάκια, ξηροί καρποί, σούπες και σάλτσες, η διορία που έδωσε η ΕΕ είναι μέχρι τον Ιούλη του 2026.
Η βιομηχανία καλείται λοιπόν να κάνει πιο υγιεινά τα τρόφιμα που παράγει.
Αλλά η βιομηχανία στην Ιρλανδία κάνει λόμπυ στους πολιτικούς για να τρενάρουν το όλο θέμα όπως διαβάζω στους Irish Times.
Food industry tried to push Government to oppose EU ban on smoky flavourings
Όταν οι βιομηχανίες τροφίμων βάζουν το κέρδος πάνω από την υγεία των καταναλωτών τους, τότε υπάρχει κάτι πολύ “σάπιο” στα μυαλά αυτών των βιομηχάνων…
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet