Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι αρωματικές ενώσεις που προστίθενται στα τρόφιμα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι αρωματικές ενώσεις που προστίθενται στα τρόφιμα
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Μέχρι τον Ιούλη του 2029, θα πρέπει η βιομηχανία τροφίμων που παράγει καπνιστό κρέας, ψάρι και τυρί καθώς και άλλα προϊόντα να σταματήσει να χρησιμοποιεί αρωματικές ενώσεις που προσδίδουν καπνιστό άρωμα.

Για άλλα προϊόντα όπως πατατάκια, ξηροί καρποί, σούπες και σάλτσες, η διορία που έδωσε η ΕΕ είναι μέχρι τον Ιούλη του 2026.

Η βιομηχανία καλείται λοιπόν να κάνει πιο υγιεινά τα τρόφιμα που παράγει.

Αλλά η βιομηχανία στην Ιρλανδία κάνει λόμπυ στους πολιτικούς για να τρενάρουν το όλο θέμα όπως διαβάζω στους Irish Times.

https://www.irishtimes.com/politics/2024/10/29/food-industry-tried-to-push-government-to-oppose-eu-ban-on-smoky-flavourings

Food industry tried to push Government to oppose EU ban on smoky flavourings

Όταν οι βιομηχανίες τροφίμων βάζουν το κέρδος πάνω από την υγεία των καταναλωτών τους, τότε υπάρχει κάτι πολύ “σάπιο” στα μυαλά αυτών των βιομηχάνων…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο