Βελτιώνοντας την διατροφική αξία του γάλακτος.
Στην Χημεία των τροφίμων, προσπαθούμε μέσα από την Αναλυτική Χημεία και την Βιοχημεία, να βρούμε τρόπους που να μας οδηγούν σε πιο θρεπτικά τρόφιμα.
Είναι γνωστό ότι το καλύτερο γάλα για το μωρό στους πρώτους μήνες της ζωής του, είναι το μητρικό. Το ξέρουμε αυτό. Παρ’όλα αυτά, όλο και λιγότερες γυναίκες θηλάζουν το νεογέννητο μωρό τους.
Το πιο “κοντινό” (σε διατροφική αξία) στο μητρικό είναι το γάλα από γαϊδούρι, μιας και η αλληλουχία των αμινοξέων του είναι πολύ κοντινά όμοια με το μητρικό γάλα.
Διάβασα ότι τώρα κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνητών μελετάται το γάλα από άλογο, και έχει βρεθεί ότι είναι πιο υγιεινό από το αγελαδινό γάλα.
Μην ξεχνάμε ότι όλα τα γάλατα σε σκόνη που κυκλοφορούν στην αγορά για τους πρώτους μήνες των μωρών είναι από αγελάδα… https://www.theguardian.com/food/article/2024/aug/15/horse-ice-cream-healthier-than-cow-variety-scientists
Συμπέρασμα; Ας δουν οι εταιρείες που φτιάχνουν παιδικά γάλατα, πώς μπορούν να βελτιώσουν την διατροφική αξία των προϊόντων τους, ερευνώντας άλλες πηγές γάλακτος.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet