Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σχετικά με την συχνότητα λήψης τροφής

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΣχετικά με την συχνότητα λήψης τροφής
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε πρόσφατο άρθρο ανασκόπησης στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Meal Timing and Anthropometric and Metabolic Outcomes μπορείτε να διαβάσετε την σχέση συχνότητας των γευμάτων με μεταβολικές παραμέτρους.

Είναι πολύ χρήσιμο αυτό το άρθρο μιας και μας βοηθά να αναθεωρήσουμε την πάγια αντίληψη ότι πολλά και μικρά γεύματα είναι καλύτερα από 3 μεγάλα γεύματα. Σε αυτή τη συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 29 τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών στις οποίες συμμετείχαν 2485 άτομα, επιτεύχθηκε μεγαλύτερη απώλεια βάρους με χρονικά περιορισμένο φαγητό, χαμηλότερη συχνότητα γευμάτων και νωρίτερη κατανομή θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

(ακολουθεί σχήμα που δείχνει πώς οι συγγραφείς επέλεξαν τις μελέτες που ανασκόπησαν).

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Στην Ελλάδα το ECDC – Απειλούνται οι ασθενείς στα ελληνικά νοσοκομεία από την εξάπλωση πολυανθεκτικών βακτηρίων

Επίσκεψη εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κέντρο πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων στην Ελλάδα για την μικροβιακής αντοχής (AMR) κατόπιν αιτήματος των εθνικών αρχών.

Και άλλος σπάνιος τύπος σαλμονέλας σε Ιταλική ρόκα

Νέα ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από ρόκα προέλευσης Ιταλίας.

Ετικέτες τροφίμων: Ευρωπαϊκή έκθεση διαπιστώνει απάτη και παραπλάνηση των καταναλωτών

Τα κενά στη νομοθεσία επιτρέπουν τη χρήση ισχυρισμών υγείας ακόμη και σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο