Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα – Το Φωτεινό παράδειγμα του ΦΠΑ στην Ιρλανδία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα – Το Φωτεινό παράδειγμα του ΦΠΑ στην Ιρλανδία
spot_img

Όσο δεν μειώνεται ο ΦΠΑ στα τρόφιμα στην Ελλάδα, η ακρίβεια θα παραμένει…

Διαβάζω στην ΕΦΣΥΝ: “H αποτυχία αντιμετώπισης της ακρίβειας είναι καθώς φαίνεται αυτό που πονάει περισσότερο από όλα την κυβέρνηση, που επενδύοντας στον εύλογο σάλο που έχει προκληθεί για την τιμή της φέτας, ενός προϊόντος ευρείας κατανάλωσης, που παράγεται κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, επιτίθεται στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την για fake news”. (https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/434310_epimenoyn-gia-ti-feta-prospathoyn-na-bgoyn-kai-apo-pano)

Ας δούμε ποιος είναι ο ΦΠΑ στην Ιρλανδία:

Στο παρακάτω λινκ, όλοι οι παραγωγοί, εισαγωγείς κλπ μπορούν να βρουν σε ποια κλίμακα ΦΠΑ ανήκει το κάθε τρόφιμο.

https://www.revenue.ie/en/vat/vat-rates/search-vat-rates/vat-rates-database.aspx

Ενδεικτικά, κάποια παραδείγματα:

CHEESE (Food and drink)

Rate Zero rated: 0%

Milk and Milk-Based Drinks (Food and drink)

Rate Zero rated: 0%

MEAT (Food and Drink)

Rate Zero rated: 0%

FISH – DEAD (Food and drink)

Rate Zero rated: 0%

Συμπέρασμα: όσο δεν μειώνεται ο ΦΠΑ στα τρόφιμα στην Ελλάδα, η ακρίβεια θα παραμένει και η κυβέρνηση απλά θα φωνασκεί!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο