Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι κάνουν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤι κάνουν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος;
spot_img

Περί περιβαλλοντικών ελέγχων και προστίμων.

Διάβασα στον Guardian πριν από λίγες μέρες μια είδηση σχετικά με ένα πρόστιμο που “έριξε” η Environment Agency της Μεγάλης Βρετανίας (οι αντίστοιχοι επιθεωρητές Περιβάλλοντος) σε μια εταιρεία που μόλυνε με απόβλητα το ποτάμι Trent (https://www.theguardian.com/business/2024/feb/19/severn-trent-fined-for-pollution-of-river-trent-raw-sewage)

- Advertisement -

Το ποσό; Μόλις 2.000.000 £, ναι καλά διαβάσατε! Δυο “μύρια” αγγλικές λίρες. Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα; Και αν ναι, με τι ασχολούνται;

Για παράδειγμα, έχουν πάει καμιά βόλτα μέχρι την Ερμούπολη στη Σύρο; (https://syrosenvobservatory.gr/1-069-elegchoi-gia-rypansi-se-3-chronia-apo-to-limenarcheio-syrou/)

Εκεί που το λιμεναρχείο της Σύρου έχει κάνει 1.069 στοχευμένους έλεγχους προς εντοπισμό ρύπανσης της θάλασσας στον λιμένα Ερμούπολης Σύρου, με αρνητικά αποτελέσματα;

Λέω τώρα…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα