Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρόφιμα εναντίον covid: Ήρθε η ώρα της καινοτομίας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤρόφιμα εναντίον covid: Ήρθε η ώρα της καινοτομίας
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Έχουν πλέον περάσει 27 μήνες από την αρχή της πανδημίας, και η διεθνής βιβλιογραφία είναι πλέον πλούσια σε μελέτες σχετικά με τον ιό και την διατροφή.

- Advertisement -

Κάνοντας μια έρευνα στο scopus.com με τις εξής λέξεις κλειδιά: «covid-19» και «food» και «vitamins», μπορούμε να βρούμε 808 document results, ένας αριθμός εξαιρετικά υψηλός αν σκεφτούμε το σύντομο χρονικό διάστημα (27 μήνες) από την αρχή της πανδημίας.

Υπάρχει πλέον εκτενής βιβλιογραφία σχετικά με τον ρόλο της φλεγμονής στα συμπτώματα που έχουν ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον ιό.

Η τάση που υπάρχει είναι να ξαναδούμε τον ρόλο των βιταμινών αλλά και όλων των αντιφλεγμονοδών τροφίμων.

Είναι ένα πεδίο καινοτομίας που αξίζει της προσοχής μας. Αν μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα νέο τρόφιμο που να είναι αποτελεσματικό κατά της φλεγμονής και του ιού, τότε έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Η ομάδα μας, εδώ στο Λίμερικ στην Ιρλανδία, μελετά και σχεδιάζει τέτοια τρόφιμα για την βιομηχανία τροφίμων, σε περίπτωση που θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας (tweeter: @yanzabet , email: ioannis.zabetakis@ul.ie ).

Βιβλιογραφία:

  1. The role of an anti-inflammatory diet in conjunction to COVID-19
  2. COVID-19: the inflammation link and the role of nutrition in potential mitigation
ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα