Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μάσημα φαγητού με ανοιχτό το στόμα: Αγένεια ή πρακτική για βελτίωση γεύσης;

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμηςΜάσημα φαγητού με ανοιχτό το στόμα: Αγένεια ή πρακτική για βελτίωση γεύσης;
spot_img

Ξεχάστε τους κανόνες που έχετε μάθει ως παιδιά για το πώς να τρώτε. Επιστήμονες προτείνουν πως το να τρώμε με ανοιχτό το στόμα δίνει καλύτερη γεύση στο φαγητό.

Ως παιδιά, οι γονείς μάς έλεγαν να τρώμε με κλειστό το στόμα. Πρώτον, γιατί το να τρώει κανείς με ανοιχτό το στόμα θεωρείται από πολλούς αντιαισθητικό και δεύτερον, επειδή το φαγητό μπορεί να «εκτοξευθεί» από το στόμα σας στο πρόσωπο κάποιου άλλου (και δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο). Αλλά, για άλλη μια φορά, η επιστήμη έρχεται να μας διαψεύσει.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε πρόσφατα ότι το να τρως με ανοιχτό το στόμα μπορεί να δώσει καλύτερη γεύση στο φαγητό μας! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το μάσημα με ανοιχτό στόμα απελευθερώνει περισσότερες πτητικές οργανικές ενώσεις (δηλαδή στο σάλιο), οι οποίες βελτιώνουν τη γεύση και την όσφρηση, κάνοντας το φαγητό ακόμα πιο νόστιμο.

Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και άλλοι ειδικοί. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Metro, ο πειραματικός ψυχολόγος καθηγητής Τσαρλς Σπενς, όχι μόνο υποστηρίζει το ότι το να τρώει κανείς με το στόμα ανοιχτό προσδίδει στο φαγητό καλύτερη γεύση, αλλά προτείνει να χρησιμοποιούμε περισσότερο και τα χέρια μας στη διαδικασία αντί για μαχαίρι και πιρούνι! Για το τελευταίο, εξηγεί πως η αφή και γενικά το να αισθάνεται κανείς αυτό που τρώει με το χέρι του βελτιώνει την αισθητηριακή εμπειρία ενός γεύματος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα