Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

12ος Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2022 από τον ΣΕΒΤ

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις12ος Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2022 από τον ΣΕΒΤ
spot_img

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και θα πλαισιωθεί από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις

Ο ΣΕΒΤ διοργανώνει από το 2011 το Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής “ECOTROPHELIA”. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει πέντε βραβεία:

  • Το Χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο, αξίας 1.500 €
  • Το Αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο, αξίας 1.000 €
  • Το Χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο, αξίας 800 €
  • Το Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης, αξίας 500 €
  • Το Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας, αξίας 500 €

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2022, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο. Για τη συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, δια ζώσης, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και θα πλαισιωθεί από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Έκθεση καινοτόμων προϊόντων: θα παρουσιάζονται τα συμμετέχοντα στον Διαγωνισμό προϊόντα, ώστε να τα γνωρίσει το κοινό (ανοιχτή από τις 13.00, στην αίθουσα AthensView).
  • Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα «Σύγχρονη Εκπαίδευση & Βιομηχανία Τροφίμων: Μαζί για τις δεξιότητες της νέας γενιάς», στις 13:00, στην Αίθουσα Horizon. Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων DigiFoodEdu  και FEEDtheMIND, στα οποία συμμετέχει ο ΣΕΒΤ, μέσω της Κοινοπραξίας ECOTROPHELIA EEIG, για την προώθηση σύγχρονων εκπαιδευτικών πρακτικών. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η σημασία της σύνδεσης της σύγχρονης εκπαίδευσης με την απασχόληση στον κλάδο τροφίμων & ποτών και να αναγνωριστούν καλές πρακτικές και εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες των νέων και να τους προετοιμάσουν καλύτερα για την αγορά εργασίας.

            Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα.

  • Τελετή Βράβευσης του Εθνικού Διαγωνισμού ECOTROPHELIA 2022, στις 16:00, στην Αίθουσα Horizon. Σημαντικοί ομιλητές θα αναδείξουν τον ρόλο της διασύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος με το «ευ επιχειρείν», προς όφελος της νέας γενιάς και της επιχειρηματικότητας.

            Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα.

Σύμφωνα τον Κανονισμό του Διαγωνισμού για να γίνει η επιλογή των νικητών ορίζονται 2 Επιτροπές, η Τεχνική και η Εθνική Επιτροπή.  Η Τεχνική Επιτροπή συγκροτείται για να αξιολογήσει τις προτάσεις και να αποφασίσει ποιες από αυτές πληρούν τα προβλεπόμενα από το διαγωνισμό κριτήρια, ώστε να συνεχίσουν στη 2η φάση. Τα Μέλη της Τεχνικής Επιτροπής είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και εξέχοντα στελέχη της Βιομηχανίας Τροφίμων. Στη συνέχεια, οι ομάδες, που περνάνε σην τελική φάση, παρουσιάζουν το προϊόν τους και το θέτουν σε γευστική δοκιμή στην Εθνική Επιτροπή, που αποτελείται από προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου. Η Εθνική Επιτροπή επιλέγει τα 3 καλύτερα προϊόντα του διαγωνισμού, στα οποία απονέμονται χρηματικά βραβεία. Η ομάδα, που κερδίζει την 1η θέση συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “ECOTROPHELIA”, όπου διαγωνίζεται με ομάδες φοιτητών άλλων χωρών.

Η επιτυχημένη έκβαση του διαγωνισμού και η πολύ θετική αποδοχή του από τους φοιτητές και τη Βιομηχανία, αποδεικνύει ότι ο διαγωνισμός έχει πλέον καταστεί θεσμός και στην Ελλάδα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα