Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

13ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου “Μια γεύση από τους καλύτερους”

ΑρχικήΝέα13ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου "Μια γεύση από τους καλύτερους"
spot_img

Οι ετοιμασίες για τον 13ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου έχουν ξεκινήσει! Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει, και οι οινοποιοί σπεύδουν να ετοιμάσουν την καλύτερη σοδειά τους για να συμμετάσχουν.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 2-6 Μαΐου 2022 στη Λεμεσό της Κύπρου, ενώ η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό; Θα πρέπει:

1. Οι οίνοι να έχουν προέλευση την Κύπρο, να παράγονται και να εμφιαλώνονται εκεί, πάντα σε συμφωνία με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.

2. Να έχουν εγκριθεί σαν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης – ΠΟΠ, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης – ΠΓΕ ή Ποικιλιακοί Οίνοι.

3. Οίνοι που δεν περιλαμβάνονται στις άνωθεν κατηγορίες μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να πάρουν βαθμολογία, όμως δε θα περιλαμβάνονται στην βράβευση.

4. Να έχουν διαθέσιμη ποσότητα από την ίδια παρτίδα τουλάχιστον 1000 λίτρα. Σε βάση εξαίρεσης, θα μπορούν να συμμετάσχουν οίνοι με μικρότερη διαθέσιμη ποσότητα, μέχρι 100 λίτρα στην ίδια παρτίδα, μόνο στην περίπτωση που προέρχονται από σπάνια Κυπριακή ποικιλία και με αιτιολόγηση της χαμηλής παραγωγής.

Όλα τα δείγματα που θα αποσταλούν θα πρέπει να παρουσιαστούν με την εμπορική τους επισήμανση. Στο διαγωνισμό δε γίνονται δεκτά αφρώδη κρασιά.

Περισσότερες πληροφορίες στο vitioeno@da.moa.gov.cy

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα