Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6o Rhodes Street Food Festival: Ο ετήσιος Θεσμός της Ρόδου που ξεκίνησε από τις… Βρυξέλλες!

ΑρχικήΟικιακάLIFE6o Rhodes Street Food Festival: Ο ετήσιος Θεσμός της Ρόδου που ξεκίνησε από τις... Βρυξέλλες!
spot_img

Το Rhodes Street Food Festival πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά. Η εμπνευστής του event, Στέλλα Προύζου, μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε στη Ρόδο, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια για την εξέλιξή του, καθώς και άλλες εκδηλώσεις στο νησί των Ιπποτών.

Της Βιργινίας Κιμπουρόπουλου

Το street food είναι μια γαστρονομική συνήθεια που όλοι έχουμε αγαπήσει, είτε μετά από κάποια έξοδο είτε ως μια λαχταριστή απόλαυση που θέλουμε να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας. Σε πολλές γωνιές και πόλεις του κόσμου, το λεγόμενο φαγητό του δρόμου (street food), δηλαδή αλμυρές απολαύσεις που μπορεί κανείς να ευχαριστηθεί στη βόλτα του ή γενικά στο χέρι, «δοξάζεται» με πολλά φεστιβάλ κάθε χρόνο. Πολλοί από μας που ζουν στην Αθήνα, άλλωστε, έχουμε βρεθεί στο Athens Street Food Festival, το οποίο ξεκίνησε το 2016. Γνωρίζατε, όμως, πως την ίδια χρονιά ξεκίνησε και ένας αντίστοιχος θεσμός στη Ρόδο, το Rhodes Street Food Festival; Πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το event!

Rhodes Street Food Festival 2021. Χορηγία εικόνας Στέλλα Προύζου

Την ιδέα για ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο street Foοd στο νησί της Ρόδου την είχε η Στέλλα Προύζου, μια γυναίκα που ζει στο νησί από μικρή. Παρότι η Στέλλα είχε σπουδάσει βοηθός φαρμακοποιού, δεν άργησε να την κερδίσει ο χώρος της διαφήμισης και ειδικά της γεύσης. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει με συνεργάτες της, μεταξύ άλλων,  δύο έντυπα αφιερωμένα στην προβολή καταστημάτων εστίασης  το «Foodme» και το «Easy Life».

«Η ιδέα για ένα φεστιβάλ street food γεννήθηκε σε ένα ταξίδι μου τον Απρίλιο του 2016 στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκομαι αρκετές φορές το χρόνο για να επισκεφθώ τους γιους μου. Εκεί βρέθηκα τυχαία σε ένα φεστιβάλ με street food που γίνεται σε ένα πάρκο. Ενθουσιάστηκα και αποφάσισα να το φέρω και στη Ρόδο. Τότε δεν γνώριζα πως είχε ήδη δρομολογηθεί να γίνει και στην Αθήνα». Και οι 2 γιοι της Στέλλας μένουν μόνιμα στο Βέλγιο και έχουν πετύχει ο καθένας στον τομέα του. Ο ένας είναι ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου που διαθέτει και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, με την επωνυμία Nicolas Koulepis Patisserie και ο άλλος της γιος είναι web designer, ο οποίος συνεργάζεται και με τη μητέρα του για το εικαστικό και σχεδιαστικό κομμάτι του φεστιβάλ.

Η ιδέα σύντομα και μετά από κόπο και επικοινωνία με διάφορους φορείς, έγινε πραγματικότητα. «Φέτος μετά από 6 χρόνια  έχουμε τη χαρά μετά από επιθυμία πολλών επισκεπτών, το Rhodes Street Food Festival να πραγματοποιηθεί  δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι. Αρχή της σαιζόν 15 – 20 Ιουνίου και προς το τέλος 15 – 20 Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας νέες κουζίνες με ελληνικά προϊόντα , αλλά και εθνικ κουζίνες που τόσο πολύ αγαπάμε να απολαμβάνουμε. Φυσικά  το Festival πλαισιώνεται με καλή μουσική από καταξιωμένους djs του νησιού»

Μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Rhodes Street Food Festival στο Μαντράκι, την καρδιά της Ρόδου, από τις 18:00 το απόγευμα ως αργά το βράδυ. Όπως είθισται σε τοπικά φεστιβάλ, συνήθως περιλαμβάνουν street food γεύσεις και ποικιλίες από τοπικά καταστήματα. Αλλά, όπως λέει η Στέλλα, για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχουν και επωνυμίες από άλλα μέρη της Ελλάδας για να «ενωθούν» με τη Ρόδο, για παράδειγμα το  Piggy Blinders by Lafiotaki’s Farm. Για να μπορέσει να συνεχίσει, το φεστιβάλ να προσφέρει γευστικές εμπειρίες στους επισκέπτες, ελπίζει, μελλοντικά, σε μεγαλύτερη συμμετοχή από χορηγούς, αλλά και συμμετέχοντες. «Η ομάδα μου και εγώ αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε.  Και αυτή η αγάπη μας εμπνέει, παρόλες τις δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύπτουν . Γιατί μπορεί το γνωμικό  να λέει πως “όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί να το πετύχεις” είναι όμως ο δικός μας κόπος, το δικό μας πείσμα και η δική μας προσπάθεια που τελικά ανταμείβονται», λέει η Στέλλα.

«Επειδή όμως τα όνειρα μας  δεν τελειώνουν , φέτος διατηρούμε την “γλυκιά” επιθυμία να δημιουργήσουμε  και ένα νέο Festival», συνεχίζει η Στέλλα. «Πρόκειται για  το 1ο Rhodes Drinks & Dessert Festival . Σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό χώρο , μια πλατεία εκπληκτικής αισθητικής  πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, αλλά και κοντά στο διάσημο Ενυδρείο , την πλατεία Χαρίτου ( 100 Χουρμαδιές ). Στο Festival θα συμμετέχουν επαγγελματίες με καταστήματα ποτού ( Bar ) καθώς και γλυκού κάθε είδους. Θα πλαισιώνεται με  καλή μουσική απο djs και μουσικές μπάντες της Ρόδου  και πιστεύουμε πως θα είναι κάτι πολύ όμορφο!»

Αν, λοιπόν, βρεθείτε στο όμορφο νησί της Ρόδου είτε τον Ιούνιο είτε το Σεπτέμβριο και συμπίπτει με τις ημερομηνίες του φεστιβάλ, περάστε να πάρετε μια γεύση!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο