Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος: Περισσότερες από 110 παρουσιάσεις

ΑρχικήΝέα7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος: Περισσότερες από 110 παρουσιάσεις
spot_img

Δεκάδες επιστήμονες από Πανεπιστήμια, ελεγκτικούς φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του κρέατος καταθέτουν πρωτότυπες εργασίες, με στόχο την ασφαλή και υγιεινή παραγωγή κρέατος και προϊόντων κρέατος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη των εργασιών του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου “Το Κρέας και τα Προϊόντα του”. Περισσότερες από 110 παρουσιάσεις που καλύπτουν όλη την αλυσίδα του κρέατος, από την εκτροφή των παραγωγικών ζώων, την παραγωγή ποιοτικού κρέατος, μέχρι την διακίνηση και την διάθεση των προϊόντων κρέατος στον καταναλωτή προσφέρουν έναν τεράστιο όγκο θεμάτων που ενδιαφέρουν όλους όσους ασχολούνται με το χώρο της διατροφής.

Δεκάδες επιστήμονες από όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, από τους ελεγκτικούς φορείς, αλλά και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του κρέατος καταθέτουν πρωτότυπες εργασίες, με στόχο την ασφαλή και υγιεινή παραγωγή κρέατος και προϊόντων κρέατος. Στο τριήμερο 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», θα πραγματοποιηθεί μια πολύ παραγωγική συζήτηση που αφορά την αγορά του κρέατος, όπου λειτουργούν χιλιάδες επιχειρήσεις με δεκάδες χιλιάδες απασχολούμενους.

Ξεχωρίζουν οι επεξεργασίες που αφορούν την στήριξη της ελλειμματικής εγχώριας παραγωγής και αποτελούν προτάσεις που αξίζει να βρουν ανάλογη υποστήριξη, ιδιαίτερα σε μια εποχή που το θέμα της διατροφικής επάρκειας έχει αναδειχτεί ως πρωτεύον.

Σημαντικό τμήμα των εργασιών του Συνεδρίου αποτελούν οι παρουσιάσεις που πραγματεύονται την ποιότητα, την υγιεινή, την βιοασφάλεια, με τη συμβολή όλων των δημόσιων φορέων ελέγχου.

Μια μεγάλη ενότητα αποτελεί η διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων και των αποβλήτων τροφίμων, ένα σύγχρονο πρόβλημα που απασχολεί πρωτίστως τη χώρα μας.

Δεν λείπουν οι παρεμβάσεις των φορέων της αγοράς, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το Συνέδριο.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia, στη Θεσσαλονίκη, στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αίθουσα «Ολυμπιάς»). Διοργανωτής το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News.

Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου: www.meatnews.gr/synedrio-kreatos/.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο