Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος: Περισσότερες από 110 παρουσιάσεις

ΑρχικήΝέα7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος: Περισσότερες από 110 παρουσιάσεις
spot_img

Δεκάδες επιστήμονες από Πανεπιστήμια, ελεγκτικούς φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του κρέατος καταθέτουν πρωτότυπες εργασίες, με στόχο την ασφαλή και υγιεινή παραγωγή κρέατος και προϊόντων κρέατος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη των εργασιών του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου “Το Κρέας και τα Προϊόντα του”. Περισσότερες από 110 παρουσιάσεις που καλύπτουν όλη την αλυσίδα του κρέατος, από την εκτροφή των παραγωγικών ζώων, την παραγωγή ποιοτικού κρέατος, μέχρι την διακίνηση και την διάθεση των προϊόντων κρέατος στον καταναλωτή προσφέρουν έναν τεράστιο όγκο θεμάτων που ενδιαφέρουν όλους όσους ασχολούνται με το χώρο της διατροφής.

Δεκάδες επιστήμονες από όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, από τους ελεγκτικούς φορείς, αλλά και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του κρέατος καταθέτουν πρωτότυπες εργασίες, με στόχο την ασφαλή και υγιεινή παραγωγή κρέατος και προϊόντων κρέατος. Στο τριήμερο 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», θα πραγματοποιηθεί μια πολύ παραγωγική συζήτηση που αφορά την αγορά του κρέατος, όπου λειτουργούν χιλιάδες επιχειρήσεις με δεκάδες χιλιάδες απασχολούμενους.

Ξεχωρίζουν οι επεξεργασίες που αφορούν την στήριξη της ελλειμματικής εγχώριας παραγωγής και αποτελούν προτάσεις που αξίζει να βρουν ανάλογη υποστήριξη, ιδιαίτερα σε μια εποχή που το θέμα της διατροφικής επάρκειας έχει αναδειχτεί ως πρωτεύον.

Σημαντικό τμήμα των εργασιών του Συνεδρίου αποτελούν οι παρουσιάσεις που πραγματεύονται την ποιότητα, την υγιεινή, την βιοασφάλεια, με τη συμβολή όλων των δημόσιων φορέων ελέγχου.

Μια μεγάλη ενότητα αποτελεί η διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων και των αποβλήτων τροφίμων, ένα σύγχρονο πρόβλημα που απασχολεί πρωτίστως τη χώρα μας.

Δεν λείπουν οι παρεμβάσεις των φορέων της αγοράς, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το Συνέδριο.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia, στη Θεσσαλονίκη, στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αίθουσα «Ολυμπιάς»). Διοργανωτής το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News.

Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου: www.meatnews.gr/synedrio-kreatos/.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα