Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

8η Δραμοινογνωσία: Η Δράμα υποδέχεται τον κόσμο με κρασί και εδέσματα

ΑρχικήΝέα8η Δραμοινογνωσία: Η Δράμα υποδέχεται τον κόσμο με κρασί και εδέσματα
spot_img

Ανάπτυξη του οινοτουρισμού με στόχο την εξωστρέφεια.

Με όχημα το κρασί της, του οποίου η καλή φήμη προηγείται, η Δράμα δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάδειξη της ως προορισμού σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας το πλεονέκτημα να διαθέτει εκλεκτά και γνωστά οινοποιεία, επενδύει στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού με δράσεις που έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια και την σύνδεση των τουριστικών προϊόντων της περιοχής μεταξύ τους.

Κορυφαία όλων η «Δραμοινογνωσία» που από το 2014 μέχρι σήμερα έχει καταστεί θεσμός και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. «Θέλουμε η Δράμα να γίνει πρωτεύουσα οινικού τουρισμού, καθώς διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει αυτό. Με αυτό ως γνώμονα, φέτος, από τις 17 έως τις 28 Μαΐου, διοργανώνουμε στο πλαίσιο της 8ης Δραμοινογνωσίας, σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, τη γαστρονομία και τις φυσικές ομορφιές, σε συνδυασμό με τα μοναδικά και ξεχωριστά οινοποιεία μας -μικρά και μεγάλα- που διαθέτουν εξαιρετικά κρασιά», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

   «Πρόκειται για μια διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την οποία συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς, ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια φέτος και να εμπλουτιστεί με περισσότερα δρώμενα. Η προβολή μας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με έμφαση στα Βαλκάνια και την Τουρκία, αποτελεί προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό πρόσφατα διοργανώσαμε στην έκθεση Τουρισμού της Κύπρου, ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της Δραμοινογνωσίας και του οινοτουρισμού με την συνεργασία του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Θανάση Τσώνη, θέλοντας να ενισχύσουμε την εξωστρέφειά μας και να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν. Μάλιστα, έχουμε θέσει ως στόχο να γίνει η Δραμοινογνωσία εκδήλωση 4 εποχών, προσελκύοντας στην περιοχή ακόμη περισσότερους επισκέπτες», επεσήμανε ο κ. Παπαεμμανουήλ.

   «Ο οινοτουρισμός απαιτεί καταρτισμένους ανθρώπους και τη δημιουργία προϊόντων που να συνδυάζουν την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία, όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τους μικρότερους επισκέπτες. Βλέποντας την απήχηση που είχε όλα αυτά τα χρόνια και το ενδιαφέρον των ανθρώπων που περνούσαν από τα οινοποιεία μας, καταλάβαμε κι εμείς πόσο σημαντικό είναι να επενδύσουμε σε αυτόν τον τομέα», σημείωσε ο οινοποιός Φεδερίκο Λαζαρίδης, εκπρόσωπος των Οινοπαραγωγών Δράμας.

   «Είναι σημαντικό να συνδέσουμε τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και να αναδείξουμε τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της Δράμας», τόνισε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος θα είναι από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» της διοργάνωσης στις παράλληλες εκδηλώσεις. «Η Δράμα φημίζεται για τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρασί της, τα αλλαντικά, την πατάτα Νευροκοπίου αλλά και το μάρμαρο. Όλα αυτά λοιπόν θα τα συνθέσουμε και θα τα αναδείξουμε μέσα από τη γαστρονομία», πρόσθεσε.

   Η Δραμοινογνωσία φέτος περιλαμβάνει και τρέξιμο σε μια διαδρομή περίπου 10χλμ μέσα από τα αμπέλια, τα οινοποιεία και τη φύση, κάνοντας ακόμη πιο πλούσιο το πρόγραμμά της. 

   «Η διαδικασία του οινοτουρισμού εντάσσεται στην τάση του slow tourism και συνδέεται με την απόλαυση. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει ο επισκέπτης τα προϊόντα της περιοχής, σε συνδυασμό με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού αλλά και τις πραγματικά υπέροχες και ξεχωριστές πλευρές του νομού Δράμας. Οι διαδρομές του νερού, το σπήλαιο του Αγγίτη, ο Νέστος με το μεγαλύτερο φράγμα των Βαλκανίων, τα δάση της οροσειράς της Ροδόπης και πολλά ακόμη, αποτελούν μια μοναδική εμπειρία και προσφέρουν δυνατότητες για αναρρίχηση, πεζοπορία, αγώνες δρόμου, ποδηλασία και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Σε όλα τα προαναφερθέντα προστίθεται ο λαϊκός πολιτισμός με τα δεκάδες έθιμα που προσελκύουν επισκέπτες, όπως οι μωμόγεροι, τα Αναστενάρια κ’α», επεσήμανε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Πάτυ Κωνσταντινίδου, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Δράμας ως τουριστικός προορισμός.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο