Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αποζημίωση 0,22 ευρώ για τους παραγωγούς πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον παγετό

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΑποζημίωση 0,22 ευρώ για τους παραγωγούς πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον παγετό
spot_img

Στα 0,22 ευρώ το κιλό θα ανέρχεται η αποζημίωση των παραγωγών πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την επίσκεψή του σε περιβόλια στην περιοχή Λεήμονα στη Σκάλα Λακωνίας.

   Τον αρμόδιο υπουργό συνοδεύει και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος ανέφερε ότι τα πορίσματα από προηγούμενη καταστροφή στην συγκεκριμένη περιοχή θα αναθεωρηθούν και μάλιστα έχει συγκροτηθεί Επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι «πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους αγρότες, γεγονός που αποδείχθηκε και την προηγούμενη χρονιά που ο ΕΛΓΑ πλήρωσε πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις».

   Στο μεταξύ το ζήτημα της αύξησης του κόστους παραγωγής έθεσε στον αρμόδιο υπουργό ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης με τον κ. Λιβανό να επισημαίνει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και ανήγγειλε ότι αναμένεται η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τα οποία θα κινούνται μέσα στο πλαίσιο κανονισμών της ΕΕ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα