ΑρχικήΝέαΕπιστολή Κ. Τσιάρα στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Στόχος η διασφάλιση των πιστώσεων...

Επιστολή Κ. Τσιάρα στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Στόχος η διασφάλιση των πιστώσεων προς τους αγρότες

2 λεπτά ανάγνωσης

Τι αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε επιστολή του.

Να ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για την πρόληψη σε βάρος των πιστώσεων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων υπογραμμίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Οργανισμού, Νικόλαο Σαλάτα.

- Advertisement -

Ο κ. Τσιάρας ζητά την καλύτερη διαχείριση των πιστώσεων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ), του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας (ΕΤΑ).

Επιπλέον, ο αρμόδιος υπουργός υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες για να ανακτηθούν τυχόν χρηματικά ποσά τα οποία έχουν καταβληθεί παρανόμως ή αχρεωστήτως.

- Advertisement -

Τέλος, ενόψει της ενεργοποίησης της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2025 ο κ. Τσιάρας στην επιστολή του σημειώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεριμνήσει για τη βελτίωση των διαδικασιών επιλεξιμότητας, την ενίσχυση των διασταυρωτικών ελέγχων, την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στο πεδίο και τέλος την μεγιστοποίηση των προσπαθειών εντοπισμού, διερεύνησης και αντιμετώπισης περιστατικών απάτης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Στη «μέγγενη» η εστίαση: Μετά τα σουπερμάρκετ μπαίνουν και τα κρεοπωλεία στα έτοιμα γεύματα

Ο συνοικιακός χασάπης θα «σερβίρει» φαγητό στο δισκάκι - Προβληματισμός και φόβοι για λουκέτα στην παραδοσιακή ταβέρνα

Τρώτε μελάτα αυγά; Η προειδοποίηση των ειδικών και η νέα μελέτη για τη σαλμονέλα και τον χρόνο βρασμού

Νέα επιστημονικά δεδομένα για την εξουδετέρωση της σαλμονέλας σε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος αυγών.

24χρονος κουρέας πέθανε από αναφυλακτικό σοκ μετά από γλυκό – Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας

Τον διαβεβαίωσαν ότι το γλυκό δεν περιείχε φιστίκια, όμως η εργαστηριακή ανάλυση αποκάλυψε την παρουσία του αλλεργιογόνου.