Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αποζημίωση 0,22 ευρώ για τους παραγωγούς πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον παγετό

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΑποζημίωση 0,22 ευρώ για τους παραγωγούς πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον παγετό
spot_img

Στα 0,22 ευρώ το κιλό θα ανέρχεται η αποζημίωση των παραγωγών πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την επίσκεψή του σε περιβόλια στην περιοχή Λεήμονα στη Σκάλα Λακωνίας.

   Τον αρμόδιο υπουργό συνοδεύει και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος ανέφερε ότι τα πορίσματα από προηγούμενη καταστροφή στην συγκεκριμένη περιοχή θα αναθεωρηθούν και μάλιστα έχει συγκροτηθεί Επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι «πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους αγρότες, γεγονός που αποδείχθηκε και την προηγούμενη χρονιά που ο ΕΛΓΑ πλήρωσε πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις».

   Στο μεταξύ το ζήτημα της αύξησης του κόστους παραγωγής έθεσε στον αρμόδιο υπουργό ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης με τον κ. Λιβανό να επισημαίνει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και ανήγγειλε ότι αναμένεται η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τα οποία θα κινούνται μέσα στο πλαίσιο κανονισμών της ΕΕ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα