Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελαιόδεντρα: Νέα Γεωργική προειδοποίηση από το ΥΠΑΑΤ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΕλαιόδεντρα: Νέα Γεωργική προειδοποίηση από το ΥΠΑΑΤ
spot_img

Διαπιστώσεις και συστάσεις προς τους παραγωγούς για τις ασθένειες της ελιάς.

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, εξέδωσε νέα γεωργική προειδοποίηση για την φυτοπροστασία της Ελιάς.

Η Νέα προεειροποίησης αφορά στα:

Μ Α Ρ Γ Α Ρ Ο Ν Ι Α : (Palpita unionalis)) – Στο δίκτυο παγίδευσης καταγράφονται πολύ αυξημένες συλλήψεις ακμαίων σε όλες τις περιοχές. Διαπιστώνονται κατά τόπους σημαντικές προσβολές στην ακραία βλάστηση και στους πράσινους καρπούς

Κ Η Κ Ι Δ Ο Μ Υ Γ Α  ΤΩΝ Β Λ Α Σ Τ Ω Ν  – Αυτή την εποχή εμφανίζονται στους ελαιώνες διάσπαρτες ξηράνσεις κλαδίσκων που οφείλονται και σε προσβολές ξυλοφάγων εντόμων (σκολφτες). Η διάκριση βασίζεται στο χαρακτηριστικό μεταχρωματισμό του φλοιού στη βάση της ξήρανσης και στην παρουσία των προνυμφών σε ομάδα έντονου κιτρινοπορτοκαλί χρώματος.

Α Κ Α Ρ Ε Α : (Eriophyidae) – Συστήνεται προστασία της τρυφερής βλάστησης και μείωση του πληθυσμού των ακαρέων σε δέντρα νεαρής ηλικίας (φυτώρια, νζοι ελαιώνες) και σε δέντρα με κλάδεμα ανανέωσης ή αρδευόμενα δέντρα με πλούσια βλάστηση.

Ρ Υ Γ Χ Ι Τ Η Σ ( μπίμπικας ) (Rhynchites cribripennis) – Σε ορισμένες περιοχές εμφανίζονται μεγάλοι πληθυσμοί ικανοί να προκαλέσουν σημαντική πρόωρη καρπόπτωση. Στην επιφάνεια των πράσινων καρπών φαίνονται ξηρές οπές μορφής “κρατήρα” που σχηματίζει το ακμαίο για να τραφεί και να ωοτοκήσει. Ο αριθμός των οπών αυτών ανά καρπό είναι ενδεικτικός της πυκνότητας του πληθυσμού που βρίσκεται στον ελαιώνα και της ανοχής του καρπού στην προσβολή.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη Γεωργική Προειδοποίηση πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο