ΑρχικήΝέαΑγρότεςΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 20 εκατ. ευρώ για καταστροφές σε προανθικό στάδιο

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 20 εκατ. ευρώ για καταστροφές σε προανθικό στάδιο

1 λεπτά ανάγνωσης

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στις επόμενες ημέρες ύστερα από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας

Τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ, για ζημιές που υπέστησαν δενδρώδεις καλλιέργειες (κερασιές και βυσσινιές) σε προανθικό στάδιο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, με θέμα «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς της ΠΕ Ροδόπης για τις ζημίες από παγετό και χαλαζοπτώσεις». 

- Advertisement -

    Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στις επόμενες ημέρες ύστερα από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας, καθώς θα δοθούν ad-hoc, αφού δεν προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

    
Αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, δίνονται για πρώτη φορά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, είπε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις μέσω ΚΟΕ. 

- Advertisement -

    Ως θετική εξέλιξη περιέγραψε την απάντηση του κ. Γεωργαντά, ο ερωτών βουλευτής. Όπως είπε ο κ. Αχμέτ, αν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση προκειμένου και αυτοί οι άνθρωποι να πληρωθούν στα πλαίσια του ΕΛΓΑ, αυτό είναι ευχάριστο. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανάκληση τροφίμου: Στις 636.000 ευρώ το μέσο κόστος για την επιχείρηση, στο 1,13 εκατ. για μικρότερους παραγωγούς

Νέα στοιχεία αποτυπώνουν το οικονομικό βάρος των ανακλήσεων και τα κενά στην ιχνηλασιμότητα των επιχειρήσεων τροφίμων.

Τι πραγματικά προσφέρουν τα συμπληρώματα που υπόσχονται «ενέργεια» – Έλεγχος σε 8 γνωστά συστατικά

Ο έλεγχος δείχνει ότι βιταμίνες, μέταλλα και διεγερτικά δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για την επίμονη κόπωση