ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚαταδικάστηκε αγρότης γιατί ανέβασε το εγγόνι του στο τρακτέρ – Δείτε βίντεο

Καταδικάστηκε αγρότης γιατί ανέβασε το εγγόνι του στο τρακτέρ – Δείτε βίντεο

2 λεπτά ανάγνωσης

Δεύτερη δικαστική ποινή για αγρότη επειδή ανεβάζει τα εγγόνια του στο τρακτέρ.

Περιοριστικά μέτρα για 12 μήνες και 3.000 λίρες για τα δικαστικά έξοδα επιβλήθηκαν σε αγρότη, γιατί ανέβασε το εγγόνι του στο τρακτέρ ενώ τάιζε βοοειδή στη φάρμα του στη Νότια Ουαλία. Στον 78χρονο Γουίλιαμ Χάουαρντ Γουόλτερς είχε επιβληθεί και άλλη ποινή όταν παραδέχτηκε στους επιθεωρητές, ότι τον Νοέμβριο του 2020 επέτρεψε στα εγγόνια του να επιβιβαστούν στο τρακτέρ του. Ωστόσο, μόλις δύο μήνες αργότερα, βιντεοσκοπήθηκε από τον γείτονά του να παραβιάζει κατάφωρα τους όρους αυτής της ειδοποίησης.

- Advertisement -

Ο επιθεωρητής της Επιθεώρησης Εργασίας (HSE) που ερεύνησε τον κ. Walters λέει ότι ο νόμος είναι «πολύ σαφής». Παιδιά κάτω των 13 ετών απαγορεύεται ρητά να οδηγούν ή να βρίσκονται πάνω σε τρακτέρ ή σε οποιοδήποτε γεωργικό μηχάνημα, συμπεριλαμβανομένης της καμπίνας του τρακτέρ.

Η γεωργία παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες βιομηχανίες στη Βρετανία, με κατά μέσο όρο περίπου 29 ανθρώπους να σκοτώνονται κάθε χρόνο. Ο θάνατος από οχήματα παραμένει η πιο σημαντική αιτία θανάτου λόγω εργασίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Δυστυχώς, τα παιδιά συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών των θανάτων, καθώς συχνά συμβαίνει ότι είναι μέλη της οικογένειας, με πολλούς να σκοτώνονται από αγροτικά οχήματα.

- Advertisement -

Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει μόνο στη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι 14χρονος στην Καβάλα έχασε τον Ιούλιο της ζωή του όταν έπεσε από το τρακτέρ του θείου του και ένα 10χρονος από χωριό του Δήμου Πύργου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Καραμανδάνειο της Πάτρας τον Απρίλιο,  μετά από άσχημη πτώση που είχε από τρακτέρ, ενώ ένα ακόμα ανήλικο παιδί, 9χρονος, επίσης από περιοχή του Δήμου Πύργου, έπεσε και εκείνο από τρακτέρ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην περιοχή του σπλήνα και να έχει ρήξη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.