ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚατεβαίνουν με τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες - Ξεκινά νέος κύκλος κινητοποιήσεων

Κατεβαίνουν με τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες – Ξεκινά νέος κύκλος κινητοποιήσεων

2 λεπτά ανάγνωσης

Στο επίκεντρο παραμένουν η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και το ζήτημα του εμβολίου της ευλογιάς για τους κτηνοτρόφους.

Την απόφασή τους να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα, την Παρασκευή 13 ή το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, έλαβαν οι αγρότες μετά την 5ωρη Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Νίκαια Λάρισας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών μπλόκων από όλη τη χώρα, στέλνοντας σαφές μήνυμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι αγρότες επιδιώκουν να παραμείνουν στην πρωτεύουσα για δύο ημέρες, ωστόσο το σχέδιο αυτό δεν θεωρείται ακόμη δεδομένο, καθώς εκκρεμούν ζητήματα που αφορούν τα διαδικαστικά και την οργάνωση της παρουσίας τους στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αίγινα: Πάνω από ένα μήνα χωρίς καθαρό νερό το νησί – Ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας στους κατοίκους

- Advertisement -

Παράλληλα, αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις και σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο αγροτικός κόσμος εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια, επισημαίνοντας ότι, παρά τις συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, δεν υπήρξε ουσιαστική λύση στα βασικά αιτήματά τους. Στο επίκεντρο παραμένουν η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και το ζήτημα του εμβολίου της ευλογιάς για τους κτηνοτρόφους.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος

Σουβλάκι με «απ’ όλα»: Πόσο ασφαλείς είναι γύρος, ντομάτες και κρεμμύδια – Τι πρέπει να προσέχουν σουβλατζίδικα και καταναλωτές – Του Ν. Γδοντέλη

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της βελγικής FASFC αναδεικνύουν τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο σουβλάκι

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο