ΑρχικήΝέαΑγρότεςΡεκόρ συμμετοχών και πενταπλάσια υπερκάλυψη στο πρόγραμμα συνεργασιών αγροτών και ερευνητών

Ρεκόρ συμμετοχών και πενταπλάσια υπερκάλυψη στο πρόγραμμα συνεργασιών αγροτών και ερευνητών

2 λεπτά ανάγνωσης

Στόχος είναι η διάχυση γνώσης, η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα, συμβάλλοντας σε μια πιο βιώσιμη, «έξυπνη» και περιβαλλοντικά υπεύθυνη ελληνική γεωργία.

Με ενθουσιώδη ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για την Παρέμβαση Π3-77-3.1 «Ανάπτυξη συνεργασιών μέσω Επιχειρησιακών Ομάδων (ΕΟ) της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας», η οποία εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023–2027.

- Advertisement -

Η ανταπόκριση του αγροτικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας ξεπέρασε κάθε προσδοκία: οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ υπερκαλύφθηκαν πέντε φορές, με συνολικά 790 αιτήσεις και προϋπολογισμό 354,8 εκατ. ευρώ.

Η παρέμβαση στοχεύει στη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών μεταξύ παραγωγών, ερευνητικών φορέων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων. Στόχος είναι η διάχυση γνώσης, η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα, συμβάλλοντας σε μια πιο βιώσιμη, «έξυπνη» και περιβαλλοντικά υπεύθυνη ελληνική γεωργία.

- Advertisement -

Η υψηλή συμμετοχή καταδεικνύει τη δυναμική των Ελλήνων παραγωγών και φορέων, καθώς και την εμπιστοσύνη τους στις πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ενίσχυση της καινοτομίας και της συνεργασίας.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα, με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ένταξη των δικαιούχων, ώστε οι νέες συνεργασίες να τεθούν σε εφαρμογή όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη αναπτυξιακή φάση της ελληνικής γεωργίας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.